DFC – STREEFKERK (2): Spektakelstuk goed voor zeven goals

25 oktober 2008 998x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – STREEFKERK (2): Spektakelstuk goed voor zeven goals

Het was vandaag een waar spektakelstuk aan de Reeweg-Oost. DFC en Streefkerk waren in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal volledig aan elkaar gewaagd. De kansen wisselden elkaar over en weer af. De 4-3 overwinning voor de thuisclub kon echter na negentig minuten toch verdiend worden genoemd. Vooral op basis van het vertoonde spel in de tweede helft. DFC was duidelijk de bovenliggende partij en grossierde de ene na de andere mogelijkheid.


 Een geheel ander verhaal was de ontmoeting voor rust. Streefkerk leek in deze fase korte metten met de Dordtenaren te maken. De snelle openingstreffer van Arie Tuytel in de achtste minuut van de wedstrijd was daar mede debet aan. De gelijkmaker van Sadik Karasahin, na een foutje van doelman Arjan Grootenman, kon niet verhinderen dat de bezoekers nog in de eerste helft naar een 1-3 voorsprong uitliepen. Gertjan Lagendijk en opnieuw Arie Tuytel waren de doelpuntenmakers. Het was in deze fase dat DFC-keeper Danny Peters de rood-witten op de been hield. Anders was het duel al bij rust voortijdig beslist.


Het optreden van de Dordtse sluitpost betaalde zich in de tweede helft uit. Met een perfecte vrije trap zorgde aanvoerder Robin Ramesar voor de aansluiting. Nauwelijks een kwartier later volgde zijn tweede treffer van de dag met de gelijkmakende 3-3. Vanaf dat moment verkeerde DFC in een gewonnen positie. Streefkerk was duidelijk aangeslagen en in het bijzonder invaller Ibo Karasahin zorgde voor nieuwe impulsen. Na nog een riante kans te hebben gemist, was het in de 80ste minuut van de wedstrijd wel raak. Na flink doorjagen was Streefkerk-doelman Arjan Grootenman volledig de kluts kwijt, zodat de jeugdige Ibo Karasahin voor DFC de winnende treffer kon bijschrijven: 4-3.


Door dit resultaat blijft het elftal van trainer Laurens Gerlich nog meedoen in de strijd om de eerste periodetitel. En heeft de ploeg zich nadrukkelijk in de top van de ranglijst genesteld. Volgende week wacht de topper met koploper PeursumÂ…. Wie weet wat er volgt. En dan vervolgens de plaatselijke ontmoetingen tegen EBOH, ODS en Emma.          


DFC-Streefkerk 4-3 (1-3). 8. Arie Tuytel 0-1, 23. Sadik Karasahin 1-1, 38. Gertjan Lagendijk 1-2, 43. Arie Tuytel 1-3, 51. Robin Ramesar 2-3, 64. Robin Ramesar 3-3, 80. Ibo Karasahin 4-3.


Opstelling DFC: Danny Peters; Mark Jongeneel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom; Louisiano Trinidad, Dennis Raaymakers, Merijn van Groesen, Maarten Zilverschoon (85. Davut Sahan), Robin Ramesar; Sadik Karasahin, Coskun Altintas (70. Ibo Karasahin).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com