DFC 2: Reserves terug op winnend spoor via 2-0 zege op stugge tegenstander

25 oktober 2008 948x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 2: Reserves terug op winnend spoor via 2-0 zege op stugge tegenstander

DFC 2 hervond vanmiddag het winnende spoor in de competitie door met 2-0 te triomferen over Heerjansdam 4.  In z´n twee vorige competitieduels morste het tweede belangrijke punten via gelijke spelen tegen Dubbeldam 2 en Pelikaan 4. Door de zege van vandaag blijft Het Tweede in lijn met het streven volop in de race voor het kampioenschap.


Hoewel niets viel af te dingen op het resultaat duurde het dik een uur voordat DFC wist toe te slaan. Heerjansdam maakte hands op de doellijn waarna Sabit Kayhan (foto) namens DFC de terechte elfmeter verzilverde (1-0). Pas in de slotfase maakte invaller Martijn van der Waal met een fraaie treffer een eind aan alle onzekerheid (2-0).


Tegenstander Heerjansdam bleek een stugge tegenstander. ,,Een wat oudere maar geroutineerde ploeg waartegen het wat lastig spelen was. Compact spelend en beschikkend over grote jongens. Maar als je bovenin wilt staan en blijven moet je gewoon dit slag wedstrijden winnen´´, aldus coach Johan Mol. ,,We hebben hard gewerkt, goed gespeeld en nauwelijks wat weggegeven. Heerjansdam heeft denk ik maar een kans gehad´´.  DFC 2 creëerde zich daarentegen tal van mogelijkheden. ,,Maar de scherpte ontbrak´´, meldde Mol na afloop. Tien minuten na rust toen het nog 0-0 stond, paste hij een offensieve dubbele wissel toe in een poging het overwicht ook in de cijfers tot uitdrukking te brengen. Dat bleek achteraf een sterke zet.


Scoreverloop: 70m Sabit Kayhan (strafschop) 1-0, 90m Martijn van der Waal 2-0.


Basis DFC 2: Rifat Yaman, Danny Haksteen, Erik Bouwens (46m Thomas van Brakel), Michael Nieboer, Tomas Nuyten (Marciano Held), Sabit Kayhan, Stephan van Beusekom, Maarten Janssen, Willem Opmeer, Mesut Cicek (55m Martijn van der Waal), Marvin Hooplot.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com