DFC´s tweede ontsnapt in slotfase aan nederlaag tegen koploper (2-2)

4 oktober 2008 1724x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC´s tweede ontsnapt in slotfase aan nederlaag tegen koploper (2-2)

DFC 2 behield vandaag z´n ongeslagen status, zij het uiterst moeizaam. Pas in de laatste vijf minuten werd thuis tegen koploper Dubbeldam 2 een 0-2 achterstand toch nog verrassend omgebogen in een 2-2 gelijkspel.


Dubbeldam stond vooraf met 10 punten uit 4 duels bovenaan, gevolgd door DFC met 9 uit 3. DFC 2 begon de wedstrijd met een licht overwicht dat evenwel geen reële kansen opleverde. Halverwege het eerste bedrijf werd Dubbeldam wat dreigender en moest DFC-doelman Melvin Jongeneel enkele keren met succes redden.


Na de hervatting liep Dubbeldam 2 binnen tien minuten uit naar een 0-2 voorsprong. De eerste treffer viel uit een strafschop. DFC probeerde verwoed het tij te keren, wat aanvankelijk amper lukte. De opbouw verliep gewoon niet zuiver genoeg. Het pleit voor de mentaliteit van de formatie van coach Johan Mol dat ze weigerde de vlag te strijken. Die voorbeeldige inzet werd tot grote teleurstelling bij Dubbeldam in de slotfase beloond met eerst de 1-2 van Steve Rokette en vervolgens de gelijkmaker van Willem Opmeer (2-2). Dubbeldam protesteerde heftig tegen de 2-2 maar de goed leidende scheidsrechter liet zich niet van de wijs brengen en zette de 2-2 in zijn boekje.


Basis DFC: Melvin Jongeneel, Davey Bommel, Erik Bouwens, Danny Kamp, Tomas Nuyten, Steve Rokette, Maarten Janssen, Thomas van Brakel, Sabit Kayhan, Marciano Held, Willem Opmeer. Invallers: Michael Nieboer, Danny Haksteen, Conan Wilhelmus.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com