Problemen bij inning contributie? ´Streng optreden en incasso!´

19 september 2008 2024x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Problemen bij inning contributie? ´Streng optreden en incasso!´

Volgens de Rabobank, die tienduizenden sportverenigingen als klant heeft, bankiert inmiddels meer dan de helft van de clubs via automatische incasso. ,,Dat aantal is de laatste jaren duidelijk toegenomen´´, aldus de bank in AD De Dordtenaar van vandaag. Zoals bekend int ook DFC sinds enige tijd de contributie via automatische incasso.


Volgens een landelijke inventarisatie van de krant kost het penningmeesters van sportverenigingen elk seizoen weer handen vol werk om alle contributies op tijd te innen. ,,Streng optreden en incasso lijken de beste remedie´´, concludeert AD De Dordtenaar.


Over het waarom leden te laat hun contributie afdragen breken penningmeesters zich het hoofd. ,,Volgens mij is het gewoon gemakzucht. Ook zijn het altijd dezelfde mensen die te laat betalen´´, zegt een penningmeester in de krant. Een collega van hem: ,,Het is raar dat sommige leden elke week geld hebben voor een pilsje maar niet willen betalen voor een heel jaar wedstrijden spelen, trainingen, faciliteiten, de kantine…´´


Overigens constateert het bestuur van Voorschoten´97 dat automatische incasso niet het absolute wondermiddel is. ,,Sommigen hebben onvoldoende saldo op hun rekening, dan kun je niet afschrijven.´´  Een deel van die incasso-problemen kan echter worden voorkomen door op het juiste moment te innen´´, adviseert Sportlink. Dat is een door de KNVB opgerichte instelling die de administratie regelt voor 5000 clubs. BRON AD DE DORDTENAAR 190908


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com