Jubileumboek DFC 1883-2008 trekt ook veel belangstelling in Australië

2 september 2008 850x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jubileumboek DFC 1883-2008 trekt ook veel belangstelling in Australië

Ook in Australië is met grote belangstelling het Jubileumboek DFC1883-2008 bekeken. Eigenlijk niet zo verwonderlijk, want DFC´ers zijn ware globetrotters. In elk werelddeel zijn er (oud-) leden te vinden, vaak onder de emigranten.


Frans Vogel (67) vertegenwoordigt DFC in Australië. Met grote regelmaat houdt hij via de website de ontwikkelingen bij DFC bij. En dus was hij er als de kippen bij om een exemplaar van het Jubileumboek te bestellen. Het liefst had hij het op 16 augustus – de dag dat DFC 125 werd – persoonlijk willen afhalen tijdens de Erewedstrijd.


Helaas staat zijn gezondheid de verre reis niet meer toe, zodat niet anders overbleef dan verzending per luchtpost. DFC´s archivaris Arie Heystek regelde dat weer voortreffelijk, zodat Frans – die jarenlang doelman was bij DFC – sinds enkele dagen weer een meer dan gelukkig mens is.


De verzameling Jubileumboeken van de Australische DFC´er is nu uitgebreid tot drie. De uitgaven bij het 75- en 100-jarig bestaan had Frans natuurlijk meegenomen toen hij naar Down Under emigreerde. Waaruit in elk geval ook blijkt dat men in welke omgeving ook z´n culturele roots nooit volledig kan elimineren. Dat verdient respect.


*De samenstellers van het Jubileumboek Arie Heystek en Ger Húsen hebben inmiddels ook een exemplaar overhandigd aan Bouke Ylstra. De bekende Dordtse kunstenaar maakte de schitterende omslag van de uitgave DFC1883-2008. Bouke liet bij de overhandiging weten de uitvoering ´geweldig geslaagd´ te vinden. 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com