JEUGD (2): Dode spelsituaties worden DFC A1 fataal tegen Theole (1-3)

27 september 2008 1485x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): Dode spelsituaties worden DFC A1 fataal tegen Theole (1-3)

Wat schlemielig ging DFC A1 vanmiddag thuis onderuit tegen Theole A1 (1-3). De gasten uit Tiel keken binnen twee minuten al tegen een achterstand aan na een rake kopstoot van DFC´s sterkste man Lutfullah Kilic.


Uit twee dode spelsituaties (hoekschop in de 4de minuut en vrije trap 12 minuten na rust) wist Theole de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. De derde alles beslissende Tielse goal viel negen minuten voor tijd uit een counter na balverlies van DFC-kant.


Een zuur resultaat voor de formatie van trainer Robert van Heusden en gezien de veldverhouding ook enigszins onverdiend. Een gelijkspel zou meer in lijn zijn geweest met het wedstrijdverloop. DFC streed met hart en ziel en had achterin de zaak met mandekkers redelijk op rij. Helaas ging het met de organisatie bij twee dode spelmomenten mis en dat bleek achteraf fataal.


Daarbij kwam dat DFC matig omsprong met de sporadische kansen. Zo had Ahman Dhondai kort voor rust de 2-1 voorsprong voor het grijpen maar ging de kans door zwakke balaanname verloren. Theole kreeg door de bank genomen iets meer mogelijkheden maar miste ook scherpte in de afwerking.


Na rust (1-1) zette DFC druk en leek een voorsprong een kwestie van tijd. Helder Dongo had alleen voor de keeper voor het intikken maar schoof de bal naast. Helaas zette andermaal een dode spelsituatie DFC zowel in score als mentaal op achterstand. Met enkele wissels trachtte DFC het tij te keren. Theole moest diverse keren naar de overtreding grijpen. De vrije trappen net buiten de zestien die DFC er voor in ruil kreeg, werden echter knap verwerkt door de Tielse doelman. Een effectief uitgevoerde Tielse counter  negen minuten voor tijd gooide de wedstrijd uiteindelijk op slot:1-3. (Verslag Fred van Dongen)


Basis DFC: Koen van Torenburg (2de helft Erik Drijver), Leon Raaymakers (Musti  Aynihan), Kevin Verstegen, Matthijs Jongeneel, Rick van Hemert (Jonathan Dubbeldam), Firat Kaynar, Hikmet Uysal, Helder Dongo, Wilson André Dongo (Volkan Mavili), Lutfullah Kilic, Ahman Dhondai.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com