DFC KLOPT NOORDELOOS (2): Instelling levert eerste winstpunten op (1-4)

28 september 2008 698x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC KLOPT NOORDELOOS (2): Instelling levert eerste winstpunten op (1-4)

DFC pakte zaterdag in z´n tweede competitieduel de eerste drie winstpunten van het nog prille seizoen via een 1-4 zege op hekkensluiter Noordeloos. Het resultaat was in lijn met de krachtsverhoudingen, zij het dat DFC pas in de slotfase echt afstand wist te nemen van een tegenstander die het voornamelijk van ploeteren en verdedigen moest hebben.


De formatie van trainer Laurens Gerlich beschikte continu over een veldoverwicht waarbij de positieve instelling van alle manschappen opviel en in feite ook doorslaggevend was. Met goede combinatiespel zette DFC de opponent steeds in het defensief, maar met de afwerking zat het allemaal net niet mee.


Pas na een half uur drukte DFC z´n dominantie ook op het scorebord uit via een fraai afstandsschot van Merijn van Groesen (0-1). De verwachte tweede treffer viel pas kort na de hervatting via Coskun Altintas (0-2). De klus leek geklaard doch toen Noordeloos uit een scrimmage de aansluitingstreffer aantekende werd het toch nog even spannend. De voor Marvin Hooplot ingevallen en sterk spelende Louisiano Trinidad voorkwam verder onheil door alert op de eigen doellijn te redden waar Noordeloos al op de gelijkmaker had gerekend.


Toen de rust terugkeerde in de eigen gelederen trok DFC het duel weer naar zich toe. In de slotfase zorgden Merijn van Groesen (1-3) en Coskun Altintas (1-4) na goede combinaties ook in de uitslag voor een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Voor beiden betekende dat hun tweede doelpunt.


Basis DFC: Rifat Yaman, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel,  Marlon Kramer, Davut Sahan, Marvin Hooplot, Robin Ramesar, Merijn van Groesen, Ibo Karasahin, Coskun Altintas. Wissels:  Dennis Raaymakers, Louisiano Trinidad, Mesut Cicek.


Bijzonderheid: Bij DFC gaf Cees van Woerkom weer een scherpe vertolking aan zijn rol van grensrechter.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com