DFC – GROOT AMMERS (2): Hoge amusementswaarde maar ook 2-3 verlies

20 september 2008 749x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC – GROOT AMMERS (2): Hoge amusementswaarde maar ook 2-3 verlies

De amusementswaarde van de wedstrijd was hoog, maar het leverde DFC zaterdagmiddag niet de eerste punten van het seizoen op. Groot Ammers, één van de favorieten voor de titel in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal, zegevierde aan de Reeweg-Oost met 2-3. Een matige scheidsrechter, twee gestopte strafschoppen door DFC-doelman Rifat Yaman en een rode kaart voor Dordtenaar Maarten Zilverschoon waren in belangrijke mate de hoogtepunten, maar tegelijkertijd ook de dieptepunten van het voetbalduel. In elk geval kon de neutrale toeschouwer op een bijzonder leuke middag terugkijken. Er viel immers wat te beleven bij het Dordtse rood-en-wit.


Zeker in de tweede helft, nadat DFC furieus de jacht inzette om de 0-2 achterstand bij rust alsnog ongedaan te maken. De thuisclub leek in de 71ste minuut in deze opzet te slagen door tot twee keer toe binnen zestig seconden tijd te scoren. Davut Sahan benutte een strafschop en Merijn van Groesen verscheen direct vanaf de aftrap alleen voor de keeper. De 2-2 was vervolgens een koud kunstje. De doelpunten van Patrick van der Horst en Danny van der Vliet van Groot Ammers waren daarmee teniet gedaan.


Met numerieke minderheid –  na de rode kaart van spits Maarten Zilverschoon in de 37ste minuut van de wedstrijd – leek DFC na de gelijkmaker zelfs de beste papieren in handen te krijgen. Kansjes waren er voor Davut Sahan en Merijn van Groesen, maar het risicovolle spelletje van de thuisclub kreeg uiteindelijk niet wat het verdiende. Het was Pim den Hartog, die voor Groot Ammers het winnende doelpunt aantekende. Van dichtbij was DFC-doelman Rifat Yaman kansloos. De goalie onderscheidde zich eerder door een strafschop van Floris Renes te keren en dat in de slotfase bij een poging van Bastiaan de Groot te herhalen.


Voor het elftal van Laurens Gerlich was tegen Groot Ammers een betere start van het seizoen mogelijk geweest, maar het vertoonde spel in de tweede helft van de wedstrijd geeft in elk geval alle vertrouwen voor de toekomst. Met misschien voor DFC een plek in de top van de ranglijst. (Verslag Peter de Roo).


DFC-Groot Ammers 2-3 (0-2). 12. Patrick van der Horst, 45+2. Danny van der Vliet 0-2, 71. Davut Sahan (strafschop) 1-2, 71. Merijn van Groesen 2-2, 87. Pim den Hartog 2-3. Scheidsrechter: Heystek.


Opstelling DFC: Rifat Yaman, Dennis Raaymakers, Marcel van Nes, Marco van Woerkom (74. Luisiano Trinidad), Mark Jongeneel; Davut Sahan, Merijn van Groesen (87. Mesut Cicek), Robin Ramesar, Marlon Kramer; Maarten Zilverschoon, Ibo Karasahin (55. Coskun Altintas).     

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com