Ballon DFC125 landt na vlucht van duizend kilometer in zuiden Noorwegen (1)

17 september 2008 692x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Ballon DFC125 landt na vlucht van duizend kilometer in zuiden Noorwegen (1)

Van de tientallen rode en witte ballonnen die de jeugd van DFC zaterdagmiddag 6 september bij een krachtige zuidenwind vanaf het hoofdveld losliet is er één inmiddels teruggevonden. De ballonactie vormde onderdeel van de viering van het 125-jarig bestaan van DFC.


De resten van de ballon zijn gevonden in het zuiden van Noorwegen in het district Telemark. Dat betekent dat ze de bijna ongelooflijke afstand van hemelsbreed ongeveer 1000 km heeft afgelegd alvorens te landen.


Website-eindredacteur Fred van Dongen kreeg maandagavond een mailtje: ,,Sunday the 14.of september I found some pieces of a baloon in the mountain of Norway. It was a card with a message on it: ´D.F.C. 125 Jaar. Please return this card to…´  Instead of returning the card, I send this message. It`s difficult to se the names on the back of the card, but I think one of the names are (……) The baloon was found in the mountains of Telemark, 174 kilometres from the capital of Norway, Oslo´´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com