JUBILEUMWEDSTRIJD (3): Frans Derks fluit nog altijd voor het goede doel

16 augustus 2008 2620x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUBILEUMWEDSTRIJD (3): Frans Derks fluit nog altijd voor het goede doel

Ondanks de 25 graden liep Frans Derks (inmiddels 78 jaar volgens Wikipedia) in een lichtblauwe fleecetrui met Fifa Referee-embleem kwiek over het veld. Hij fluit alweer z´n 25ste wedstrijd van dit jaar.


Zodra er ergens een ‘oud tegen oud’ speelt, komt Frans graag opdraven. ,,Vorig jaar heb ik er 54 gefloten. Ik heb ook ooit het honderdjarig bestaan van Ajax mee mogen vieren, geweldig. Als ik het gras ruik en de bal rolt, voel ik me happy. Ik train elke dag ook nog anderhalf uur. Pure ijdelheid, ik wil nog steeds passen in hetzelfde strakke zwarte broekje als waar ik in de jaren tachtig furore mee maakte’’, vertelde de oud-scheidsrechter, die tegen de aanwezige verslaggeefster van de actuele KNVB-website liet doorschemeren ´ liever ex-scheidsrechter te worden genoemd´ .


,,Maar dit is echt uniek, een club die 125 jaar bestaat. Bovendien, toen ik voorzitter van FC Dordrecht was heb ik de ex-voorzitter van DFC, Ad Heijsman, weggehaald om mijn opvolger te worden. Bovendien heb ik enige tijd aan de Wolwevershaven in hartje Dordrecht gewoond´´, zo lichtte Derks zijn bijzondere band met DFC toe. En zoals altijd voelde Derks de wedstrijd ´weer perfect aan´.


De gelauwerde arbiter houdt zich al enige tijd intensief bezig met goede, voornamelijk sociale doelen. Zo vraagt hij per gefloten wedstrijd een bedrag dat hij stort in een van zijn charitatieve foundations. ,,Deze keer voor Algerijnse weeskinderen. Maar ik heb ook een opvang voor de verzorging van  gehandicapte dieren´´.


*Meer interview met Frans Derks: www.knvb.nl


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com