JEUGD (1): DFC A1 vertoont progressie ondanks nieuw verlies tegen VVGZ A1

30 augustus 2008 1638x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): DFC A1 vertoont progressie ondanks nieuw verlies tegen VVGZ A1

DFC A1 begon vanmiddag de bekercompetitie met een 1-3 thuisnederlaag tegen VVGZ A1. Beide teams spelen hoofdklasse. Vorig seizoen kwamen ze al vier keer tegen elkaar in actie; tweemaal voor de competitie, een keer voor de KNVB-beker en eenmaal voor de Dordt Centraal Jeugdbokaal. Niet een keer wist DFC te winnen, zodat de Zwijndrechters inmiddels een soort angstgegner vormen voor DFC. Toeval of niet, ook vandaag trok VVGZ weer aan het langste eind.


Toch kan DFC A1 positief terugblikken op de confrontatie van vanmiddag. Dat deed de nieuwe trainer Robert van Heusden dan ook terecht. Met name voor rust zag hij tot zijn geruststelling dat er in elk geval qua spelopbouw kwaliteit in de ploeg zit. Het team kampt wat betreft personele invulling nog met de naweeën van een late vakantie.


Diverse spelers keerden de voorbije dagen terug, enkele andere doen dat volgende week. Zodoende komt het niet slecht uit dat DFC A1 pas over veertien dagen voor het eerst voor de hoofdklasse-competitie moet aantreden. Er is nog voldoende tijd om scherper op elkaar ingespeeld te raken.


DFC startte het duel voortvarend. Al na tien minuten onderstreepte Ibo Karasahin zijn faam als gevaarlijke spits met een gave goal (1-0). In de attractieve, gelijkopgaande strijd kwam VVGZ halverwege het eerste bedrijf toch nog langszij (1-1). Na de hervatting hielden beide ploegen elkaar een half uur lang met aantrekkelijk voetbal in evenwicht. Toen kwam VVGZ op 1-2. Dat in de blessuretijd DFC nog per counter een derde goal moest incasseren, was een gevolg van het natuurlijke streven om alsnog een punt te slepen uit het duel.


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Kevin Verstegen, Matthijs Jongeneel, Davey Bakker, Jonathan Dubbeldam, Ahman Dhondai, Hikmet Uysal, Jelle Cové, Lutfullah Kilic, Ibo Karasahin, Wilson Andre.


*In dezelfde bekerpoule won De Alblas A1 met 0-3 van Oranje Wit A2.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com