DFC125 TOERNOOI (2): Gerlich vraagt om beleving en ziet meteen resultaat

20 augustus 2008 1811x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC125 TOERNOOI (2): Gerlich vraagt om beleving en ziet meteen resultaat

DFC en Dubbeldam (zat) zorgden voor een doelpuntrijk duel, waarin DFC in de allerlaatste minuut aan het langste eind trok. Invaller Merijn van Groesen noteerde met een precisieschot van net buiten de zestien de winnende 4-3, waarmee DFC na één avond meteen de leiding nam in het eigen Verjaarstoernooi.


Ook Oranje Wit, dat twee klassen hoger acteert dan DFC, won op de openingsavond zodat de confrontatie van komende donderdagavond tussen DFC en Oranje Wit voorlopig als een soort finale kan worden beschouwd.


DFC-trainer Laurens Gerlich was na afloop niet ontevreden. ,,Winnen van Dubbeldam dat een klas hoger speelt en op gewone sterkte aantrad, is niet verkeerd´´. De tweede helft vond hij de sterkste fase van zijn ploeg. ,,In de rust heb ik gezegd dat ik meer beleving wilde zien, meer beweging zonder bal. We moeten nu proberen dat voortaan 2 keer 45 minuten te doen. Achterin zat het in de tweede helft heel goed. Automatisch gaan dan ook je middenveld en aanval beter draaien´´. Over zijn invaller-doelman Rifat Yaman, die de broers Danny en Michael Peters verving, was Gerlich zeer te spreken. ,,Hij heeft een goede indruk bij me achtergelaten´´. Niettemin verdedigt Danny, die dinsdagavond bij het tweede onder de lat stond, donderdag tegen Oranje Wit weer het doel van DFC 1.


DFC en Dubbeldam bleven qua scoreverloop steeds dicht bij elkaar. Bij rust was de stand in keurig evenwicht (2-2). Na de hervatting zette Robin Ramesar met een schitterende goal DFC voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (3-2). Dubbeldam egaliseerde uit een strafschop, maar moest in de slotminuut alsnog buigen voor de jubilerende gastheer.


Basisopstelling DFC: Rifat Yaman, Mark Jongeneel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers, Steven Rokette, Coskun Altintas, Davut Sahan, Robin Ramesar, Ibo Karasahin, Maarten Zilverschoon. Wissels: Stephan van Beusekom, Davey Bommel, Merijn van Groesen, Marlon Kramer.


Scoreverloop: Jacques van Kampen 0-1, Davut Sahan (strafschop) 1-1, Arjo Harmans 1-2, Mark Jongeneel 2-2, Robin Ramesar 3-2, Jacques van Kampen (strafschop) 3-3, Merijn van Groesen 4-3.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com