DFC125 Toernooi (2): Finalisten zorgen voor aantrekkelijk schouwspel

22 augustus 2008 2687x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC125 Toernooi (2): Finalisten zorgen voor aantrekkelijk schouwspel

DFC en Oranje Wit maakten van hun ´finale-wedstrijd´ van het DFC125 Toernooi een aantrekkelijk schouwspel. Dat Oranje Wit twee klassen hoger acteert dan vierdeklasser DFC, was binnen de lijnen nauwelijks te merken.


Het werd een vinnig duel in een met name na rust hoog tempo waarin beide teams nimmer gas terug wilden nemen. DFC trok als gastheer helaas aan het kortste eind, maar had zeker gezien het vertoonde spel in de tweede helft, een beter resultaat verdiend. Trainer Laurens Gerlich toonde zich zodoende uitermate tevreden over de prestatie van zijn manschappen en sprak zelfs van ´een gevoel van trots´.


Met name na rust zag hij zijn ploeg draaien zoals hij graag ziet. ,,Voor rust was er te weinig interne communicatie. Daar heb ik in de rust wat van gezegd. In de tweede helft schakelden onze bepalende spelers hun tegenstander uit en dan zie je iedereen groeien. Natuurlijk kreeg Oranje Wit in de slotfase ook wat kansen, maar wat wil je. Bij een 1-2 achterstand moesten we achterin wel één op één gaan spelen´´, aldus Gerlich.


Oranje Wit kwam na acht minuten al op 0-1 via Johny Schleiffer. Dezelfde speler zette zijn ploeg kort voor rust ook op 0-2. Na de pauze nam DFC het initiatief. Al na vijf minuten leverde dat de aansluitingstreffer op toen aanvoerder Marcel van Nes een vrije trap ineens fraai in het net deponeerde: 1-2. Kansen op de 2-2 die DFC tot toernooi-winnaar zou hebben gemaakt, bleven niet uit. Marvin Hooplot en Ibo Karasahin kwamen in kansrijke positie beiden net verkeerd uit. Wankelend haalde Oranje Wit uiteindelijk toch met winst de eindstreep en mocht het na afloop de Henk Verkerk Bokaal in ontvangst nemen.


Scoreverloop: 0-1 en 0-2 Johny Schleiffer, 1-2  Marcel van Nes. Scheidsrechter: Leen van der Linden.


Basis DFC: Danny Peters, Dennis Raaymakers, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Stefan van Beusekom, Merijn van Groesen, Robin Ramesar, Marlon Kramer, Davut Sahan, Marvin Hooplot. Wissels: Rivad Yaman, Coskun Altintas, Tayfun Sarier, Ibo Karasahin, Sadik Karasahin, Maarten Zilverschoon.


Oranje Wit: Dennis Buijser, Chris de Jongh, Dion Groot, Marcel van Valen, Ricardo Groenewegen, Ivan Boshir, Johny Schleiffer, Max van der Klis, Gert Zuidgeest, Frans Jan Kruithof, Hamza Zhourakhti. Wissels: Eelco de Lange, Frank Groeneweg, Adilson Tavares Lopes, Bastiaan de Bruin, Ismail Yildirim, Robert Versteeg.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com