DFC, RCD en The Hawks kijken naar mogelijke vormen van samenwerking

2 augustus 2008 1043x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC, RCD en The Hawks kijken naar mogelijke vormen van samenwerking

Van een echte fusie is geen sprake. Toch hebben RCD, DFC en honkbalvereniging The Hawks de koppen bij elkaar gestoken om gezamenlijk na te denken over de toekomst van het sportcomplex rond het stadion aan de Krommedijk. Aanleiding is de aanstaande verhuizing van FC Dordrecht.


Dat meldt AD De Dordtenaar vanmorgen. ,,We hopen binnen een half jaar een concreet plan naar buiten te brengen’’, verklaart RCD-bestuurslid Gerrit Roubos in het dagblad. ,,Want wanneer FC Dordrecht straks naar elders in de stad verhuist, willen de drie verenigingen een mooi, modern en veelzijdig sportcomplex.´´ Het geld voor de plannen zou voor een deel moeten worden opgehoest door de clubs zelf en voor een deel door de gemeente Dordrecht.


DFC-bestuurslid Peter Louwman (accommodatiezaken) zegt in AD De Dordtenaar voorlopig alleen te denken aan een intensieve vorm van samenwerking. Volgens Louwman zal er na de verhuizing van FC Dordrecht ook op het hoofdveld van de Dordrechtse Football Club nieuwbouw worden gerealiseerd. ,,En dan gaan we natuurlijk niet zitten wachten tot de gemeente ons een keer een andere locatie aanwijst. Liever gaan we zelf op zoek naar een oplossing.´´


De gemeente Dordrecht juicht het initiatief van de clubs toe, aldus de krant, die verder vermeldt dat de leden van de drie clubs hun besturen groen licht hebben gegeven om na te denken over samenwerking.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com