BEKER (2): Snelle goal legt basis voor derde bekerzege DFC op rij (2-0)

30 augustus 2008 1018x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (2): Snelle goal legt basis voor derde bekerzege DFC op rij (2-0)

Tien minuten had DFC nodig om het cruciale bekertreffen met concurrent Teisterbanders in z´n voordeel te kantelen. De druk die de thuisploeg van meet af aan uitoefende leidde toen al tot de openingstreffer van Coskun Altintas (1-0).


Teisterbanders, gepromoveerd naar de vierde klas zondag, moest toen uit z´n schulp kruipen. Alleen bij een gelijkspel waren de gasten gebaat. Ze zouden DFC dan op het aantal gescoorde goals uit de tweede bekerronde houden.


Die situatie leidde tot een pittig en attractief bekerduel, waarin het betere veldspel van DFC-zijde kwam en Teisterbanders voornamelijk fysieke troeven kon tonen. DFC-doelman Danny Peters kreeg het amper lastig – zijn collega aan de overzijde moest diverse malen wel z´n klasse aanwenden om groter onheil te voorkomen. Zo tikte hij een sterke vrije trap van DFC´s Davut Sahan kort voor rust op schitterende wijze over de lat.


Na de hervatting bleef DFC de dominerende formatie. Toen na twintig minuten een speler van Teisterbanders wegens natrappen rood kreeg, had DFC met een man meer de wedstrijd heel snel moeten beslissen. Kansen kwamen er genoeg, maar de beslissende goal viel pas twee minuten voor tijd. Ibo Karasahin stond nog geen veertig seconden als vervanger van de moe gestreden Davut Sahan binnen de lijnen, toen hij opnieuw bewees slechts weinig ruimte te behoeven om binnen te tikken (2-0). DFC-trainer Laurens Gerlich kon weer eens spreken van een gouden wissel.


Bijzonderheden: Ook in de derde bekerwedstrijd hield de DFC-defensie de rijen gesloten. Na ISC en OMC kwam ook Teisterbanders niet tot scoren tegen DFC.


Scoreverloop: 10 m Coskun Altintas 1-0, 88 m Ibo Karasahin 2-0.


Opstelling DFC: Danny Peters, Dennis Raaymakers, Marco van Woerkom, Marcel van Nes, Tayfun Sarier (60 m Mesut Cicek), Stephan van Beusekom, Merijn van Groesen, Davut Sahan (88 m Ibo Karasahin), Coskun Altintas, Maarten Zilverschoon, Marlon Kramer (75 m Robin Ramesar).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com