BEKER (2): Goed verzorgd veldspel basis ruime bekerzege DFC (0-4)

26 augustus 2008 1433x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (2): Goed verzorgd veldspel basis ruime bekerzege DFC (0-4)

Er viel geen grammetje af te dingen op de zege die DFC dinsdagavond in het KNVB-bekertoernooi behaalde op stadgenoot OMC. DFC sloeg voor rust twee keer toe en deed dat na de hervatting ook tweemaal wat resulteerde in een ruime zege op de zondag-vijfdeklasser (0-4).


Een resultaat waarmee OMC achteraf de handjes mocht dichtknijpen. Met goed verzorgd veldspel creëerde DFC zich veel meer kansen dan de vier treffers doen vermoeden. In de afwerking ontbrak deze avond net dat doorslaggevende tikkeltje scherpte. De spelopbouw geeft echter vertrouwen in de toekomst.


DFC was van meet af aan de dominerende ploeg, die echter dik twintig minuten nodig had om het ijs te breken. Na een afgeslagen aanval poeierde de veel opkomende, snelle rechtsachter Dennis Raaymakers van zo´n 25 meter de bal in een vloeiende beweging via de binnenkant paal tegen het net. Een goal die de schoonheidsprijs van de avond verdiende. Pas vlak voor rust leverde OMC een tegenprestatie met een vrije trap op de lat. DFC behield het initiatief en kwam op slag van rust op 0-2 toen Davut Sahan toesloeg na een slim genomen vrije trap van de debuterende Mesut Cicek.


Na de hervatting gooide Davut Sahan het duel in het slot na aangeven van Dennis Raaymakers (0-3). Tien minuten voor tijd pakte Robin Ramesar weer z´n goaltje mee (0-4). DFC kreeg nog diverse kansen op een grotere marge, maar bleef steken op vier. Dat betekent dat zaterdag moet worden gewonnen van concurrent Teisterbanders, wil DFC als groepswinnaar de tweede bekerronde bereiken.


Basis DFC: Danny Peters, Dennis Raaymakers, Merijn van Groesen, Marco van Woerkom, Tayfun Sarier,  Coskun Altintas, Robin Ramesar, Mesut Cicek, Marlon Kramer, Ibo Karasahin, Davut Sahan. Wissels: Rifat Yaman,Davey Bommel, Stephan van Beusekom, Sadik Karasahin.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com