Henk Nieboer zet punt achter zijn onderwijsloopbaan*Nu eerst naar Cuba

11 juli 2008 1123x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Henk Nieboer zet punt achter zijn onderwijsloopbaan*Nu eerst naar Cuba

Henk Nieboer (60), vice-voorzitter van DFC, heeft vandaag een punt gezet achter zijn imposante onderwijscarriere. Donderdagmiddag al nam de leraar aardrijkskunde aan het Stedelijk Dalton in Dordrecht informeel afscheid van tientallen onderwijscollega´s onder wie heel veel oude makkers. Dat gebeurde in restaurant De Schaapskooi, waar Henk vorig jaar nog z´n 60ste verjaardag vierde. ,,Zelfs een rector van zo´n 25 jaar geleden was langsgekomen´´, meldt Henk met trots en voldoening in zijn stem op. Zijn laatste werkdag bestond vandaag uit het als mentor uitdelen van diverse schoolrapporten inclusief een lunch.


De belangstellenden op zijn afscheidsreceptie lieten het niet bij fraaie woorden alleen. ,,Ik heb heel veel boeken gekregen en de nodige drank. Daar kan ik heel, heel erg lang mee vooruit. Maar voorlopig ga ik me verdiepen in de vakantiereis met mijn vrouw naar Cuba. De 21ste juli vertrekken we voor drie weken´´. Henk Nieboer zette in dienst als sportinstructeur zijn eerste schreden in het onderwijsveld. In 1971 begon hij als leraar aan het Stedelijk Dalton. Tussen de bedrijven door maakte hij zich als speler en kaderlid verdienstelijk bij DFC en ontpopte hij zich ook als een gewaardeerd (amateur)acteur en cabaretier. Ook bij de onderwijsvakbond was hij actief.


*Henk Nieboer neemt in november de voorzittershamer van DFC volgens afspraak over van de huidige preses Ad van Dongen. Henk hanteert die hamer ´in deeltijd´. Een andere Dordtse onderwijscoryfee Ger Hüsen (61) wordt zijn partner. Ger was eerder al bestuurslid bij DFC, onder meer als voorzitter.  Hij zwaait op 1 oktober af als directeur van de Kennedyschool, een van de grotere Dordtse basisscholen met diverse vestigingen. Ger begon in 1969 in het onderwijs. De wijkkrant De Galerij (Crabbehof en Zuidhoven) besteedt in z´n juli-nummer uitgebreid aandacht aan het afscheid van ´meester Hüsen´.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com