DFC-enquête: Volkslied van scheidsrechter bij interlands hoeft niet

30 juli 2008 644x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC-enquête: Volkslied van scheidsrechter bij interlands hoeft niet

Meer dan de helft van de bezoekers van de website van DFC verwerpt het idee van de Italiaanse topscheidsrechter Roberto Rosetti (foto) om voorafgaand aan interlands ook het volkslied ten gehore te brengen van het land van de arbiter van dienst.


Ze vinden dat scheidsrechters om alle schijn van bevooroordeling te vermijden, zich niet moeten associëren met hun vaderland. Een derde van de 164 bezoekers die hun stem uitbrachten vindt drie volksliederen voor een wedstrijd bovendien te veel van het goede. Het moet geen songfestival worden, oordeelden ze.


De stelling die de afgelopen weken op de site stond, luidde: Roberto Rosetti, de Italiaan die de finale Spanje – Duitsland leidde, wil dat bij interlands ook het volkslied wordt gespeeld van het land van de arbiter van dienst. Wat vindt U van dit idee?De uitslag:


55,5 procent (91 stemmen): Een scheidsrechter moet neutraal zijn en zich niet associëren met zijn vaderland.


32,9 procent (54 stemmen): Drie volksliederen? Nee zeg, het gaat om voetbal en niet om een Songfestival.


11,6 procent (19 stemmen): Prima gedachte. Zo creëer je ook respect voor de scheidsrechters.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com