Veel snoep, cadeautjes en oranje op slotavond van de Dordtse Avond4daagse

6 juni 2008 616x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Veel snoep, cadeautjes en oranje op slotavond van de Dordtse Avond4daagse

De Dordtse Avondvierdaagse 2008 zit er weer op. Vrijdag werd de slotetappe gelopen. DFC was dit jaar weer rijkelijk vertegenwoordigd met een 55 jongens en meisjes (pupillen en kabouters) sterke groep. Over de hele linie was sprake van een sterke belangstelling voor het traditionele wandelfestijn, dat zoals gebruikelijk was georganiseerd door de Dordtse wandelsportvereniging Willen Is Kunnen (WIK).


Zo´n tachtig sportclubs en scholen liepen dit jaar mee. Dat Euro2008 er zit aan te komen bleek overduidelijk uit de extra uitdossing van heel veel deelnemers. De kleur oranje overheerste in menige afvaardiging.


De slotavond verliep vanzelfsprekend weer feestelijk. Op veel plekken stonden belangstellenden rijen dik langs het parkoers, met name op het Bagijnhof want dat is nu eenmaal hartje stad. Volgens een goede traditie ontvingen de deelnemers op diverse plekken langs de route snoep, bloemen en cadeautjes van meelevende ouders, opa´s en oma´s en andere sympathieke bekenden.


Op de laatste avond kreeg de wandelmeute uiteraard ook muzikale ondersteuning. Drie muziekkorpsen (Jubal, Prins Willem van Oranje en Prinses Juliana) zorgden voor de muzikale omlijsting. En natuurlijk ook DFC´s eigen hofkapel Bar Gebeure. Die schoof halverwege de rit op de Visstraat het deelnemersveld binnen uiteraard op het moment dat het DFC-peloton daar arriveerde.


Na afloop ontvingen alle DFC-deelnemertjes in het eigen clubgebouw de officiële Vierdaagse-medaille en ook nog een cadeautje namens DFC. Dat was een handig sporttasje in de clubkleuren. Anneke van Es van DFC´s Jeugd Evenementen Commissie (JEC) was na afloop terecht dik tevreden over belangstelling voor en het verloop van de vier avonden.


Voor een fotoreportage van website-eindredacteur Fred van Dongen van de feestelijke slotavond zie de link:

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com