Spanje´s succes verklaard en toegelicht door Don Fredo (2)

30 juni 2008 1873x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Spanje´s succes verklaard en toegelicht door Don Fredo (2)

,,Dat sentiment´´, vervolgt Don Fredo  ´´werd in de franquistische tijd misbruikt´´. Dictators zoals Franco baseren hun toegeëigende macht altijd op de verdeel- en heers-strategie. Met de allernieuwste technologie worden de laatste culturele restjes verdeel-en-heers nu opgeruimd. En daar schuilt ook vind ik het brede sportieve succes van het land Spanje. Catalanen als Xavi en Fábregas worden de vedetten van Spanje en vieren het feest op z´n Spaans. Net als die vele jeugdspelers uit Valencia, Santander, Barcelona, Madrid, Las Palmas en Sevilla die eerder dit jaar Spanje al de Europese titel onder de 17 bezorgden. En de Onder19 ploegen waarmee  Spanje in 2006 en 2007 ook al Europees kampioen werd´´.


,,Enfin, in heel  Spanje wordt breed gelachen nu het in elk geval op voetbalgebied heeft afgerekend met de misverstanden in het buitenland. Ook met grappen. Zoals: ´Beste Duitsers, je ziet we hebben aan ein Tor-res (foto) genoeg´. Of: ´Wij weten wél hoe je een smakelijke en sterke Torres in de hand moet houden´. (Torres is ook een internationaal vermaard Spaans wijn- en brandy-merk).


Don Fredo tot slot: ,,Oja, die junior vulde volstrekt gedesoriënteerd uiteindelijk in… Frankrijk´´. Qué tonto!


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com