Spanje´s succes verklaard en toegelicht door Don Fredo (1)

30 juni 2008 1869x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Spanje´s succes verklaard en toegelicht door Don Fredo (1)

Hoezo Spanje geen eenheid? Er bestaat nog altijd veel misverstand over Spanje als succesrijke sportieve natie. De in DFC-kringen niet onbekende Don Fredo probeert  uitleg te geven.


,,Ergens in april, locatie bestuurskamer DFC.  Een junior vraagt bij het invullen van het vragenlijstje voor de veelgelezen rubriek Wie Ben Ik? in het Clubnieuws: tsja, wie wordt Europees kampioen? Spanje zeg ik spontaan om hem een handje te helpen. Een prominent lid van Oud-DFC, ook present in de bestuurskamer, kijkt mij vernietigend aan. Alsof ik het vaderland had verraden of – wat echt erg is – spontaan was gek geworden.


,,Een waar gebeurd tafereeltje dat bewijst dat veel Nederlanders qua Spanje-kennis zijn blijven steken in de Tachtigjarige Oorlog. Ik moest er zondagavond direct na de Euro2008-finale vanuit het onderbewuste aan denken. Regelmatig hoor je dat de nationale ploeg van Spanje gekenmerkt en vooral geremd wordt door regionale cultuurgeschillen.


,,Tijden veranderen en met name in Spanje gebeurt dat in een even hoog tempo als waarmee de Elf van Aragonés tegenstanders oprolden. Een prima infrastructuur – vliegverbindingen, autosnelwegen, tgv-net – brengt Basken, Catalanen en Madrilenen dicht(er) bij elkaar; moderne communicatiemiddelen als sms, internet en chat versterken dat effect. Het kennen, uitwisselen en waarderen van elkaars gedachtegoed loopt langs rationele en niet meer langs sentimentele lijnen´´.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com