Omslag jubileumboek DFC125 haalt ook blad van Tekengenootschap Pictura

4 juni 2008 595x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Omslag jubileumboek DFC125 haalt ook blad van Tekengenootschap Pictura

De omslag van het Jubileumboek DFC 125 heeft ook het blad van het internationaal vermaarde Dordtse Tekengenootschap Pictura gehaald. In de editie van deze maand vermeldt het blad een artikel onder de kop ´Bouke IJlstra maakt na 41 jaar opnieuw een omslag voor DFC´.


Zoals bekend hebben de samenstellers van het jubileumboek DFC 125 de inmiddels 75-jarige bekende Dordtse kunstenaar bereid gevonden de omslag van de zo´n 250 pagina´s dikke uitgave te ontwerpen. En dat is een waar kunstwerk geworden, vindt iedereen die bij het jubileum van DFC betrokken is.


*Het Picturablad schrijft onder meer: ,,Met een tussenpoos van 41 jaar heeft Picturalid Bouke IJlstra opnieuw een omslag ontworpen voor de Dordrechtsche Football-Club (DFC). Betrof het de vorige keer de omslag van het clubblad, nu heeft IJlstra de kaft gemaakt voor het jubileumboek. …. Tussen DFC en Pictura blijken in de afgelopen decennia onnadrukkelijke en willekeurige betrekkingen te zijn geweest. Zo heeft Heijstek (DFC´s archivaris en medesamensteller van het jubileumboek. fvd) in de archieven originele tekeningen aangetroffen van bekende Picturaleden als Willy Sluiter, Aart Verhoeven, Anton Schotel en Jaap Beckmann. ….. Maar onder de Picturaleden bevond zich ook een hartstochtelijke fan van DFC, de schrijver en dichter Cees Buddingh´. Het is Buddingh´geweest die Bouke IJlstra in 1967 wist te strikken voor een nieuwe omslag van het clubblad´´.


*De bijzondere jubileumuitgave van DFC met als omslag het kunstwerk van Bouke IJlstra kost 50  euro per exemplaar als men het komt ophalen bij DFC en kan besteld worden door 50 euro over te maken op rekeningnummer 66.12.61.417 ten name van DFC Jubileumcommissie Dordrecht. Wie het wil laten opsturen betaalt 7,50 euro een verzendkosten en wordt derhalve verzocht 57,50 euro over te maken.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com