Iedereen verwachtte Spaanse zege, maar niemand voorspelde juiste uitslag

30 juni 2008 720x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Iedereen verwachtte Spaanse zege, maar niemand voorspelde juiste uitslag

Spanje is de nieuwe Europees kampioen. Voor diverse bekende DFC´ers was dat geen verrassing. Ze voorspelden vrijdag al dat de Eurocopa naar Spanje zou verkassen. Wel een verrassing was de kleine uitslag (1-0). Website-eindredacteur Fred van Dongen confronteerde zoals aangekondigd vanmorgen de ´voorspellers´ met de officiële uitslag.


*FRANK ZWAKHALS (jeugdtrainer): SPANJE – DUITSLAND 2-0


,,Ja het is bij 1-0 gebleven, maar Spanje heeft kansen genoeg gehad om op de door mij voorspelde 2-0 te komen. Een terechte winnaar, de beste ploeg van het toernooi. Spanje speelde het beste voetbal met een sterk middenveld plus de diepte van Torres, en was het meest constant. Dat Xavi Speler van het Toernooi is geworden vind ik terecht. Hij is sterk aan de bal en bepaalt het tempo. Duitsland had niets in te brengen.´´


*LAURENS GERLICH (hoofdtrainer DFC): SPANJE – DUITSLAND 3-1


,,Een terechte winnaar en dat zal iedere neutrale toeschouwer moeten toegeven.  Als je alle kansen bekijkt had Spanje zelfs met 6-0 kunnen winnen. Spanje heeft een complete selectie en ook nog jong. Ze kunnen nog jaren meegenieten´´.


RUBÉN SCHOT (DFC A1, volgend seizoen senior): SPANJE – DUITSLAND 2-1


,,Ik had Spanje vooraf al getipt. De Duitsers vielen me tegen. Bij Spanje vond ik Senna heel goed en Xavi met z´n steekballen. Een terechte winnaar. Een vriend van me die in Madrid op vakantie is vertelde me dat daar een groots feest was losgebarsten. Zelf had-ie de wedstrijd ook gevolgd op een van de pleinen´´.


*ARIE EVERS (technisch coördinator DFC): SPANJE – DUITSLAND 2-0


,,Zoals al het hele toernooi zat ik er wat uitslag betreft weer net naast, maar met het resultaat niet. Duitsland had niet veel in te brengen. Deze zege was verdiend. Met middenvelders als Xavi en Iniesta speelt Spanje goed gecontroleerd aanvallend voetbal. Ik hoop dat meer landen zo gaan voetballen´´.


*MARCO VAN WOERKOM (speler DFC 1): SPANJE – DUITSLAND 4-1


Marco was er zo zeker van dat Spanje zou winnen dat hij zondagavond de voorkeur gaf aan een feest in Amsterdam. ,,Natuurlijk heb ik daar via de sms de ontwikkelingen bijgehouden. Inmiddels heb ik de wedstrijd ook bijna volledig gezien. Spanje terechte winnaar´´.


*CEES VAN DER SLUIS (oud-trainer DFC, nu adviseur): SPANJE – DUITSLAND 2-1


,,Heel terecht dat Spanje heeft gewonnen. In het begin was Duitsland even wat sterker totdat Spanje de wedstrijd overnam en de Duitsers niet verder kwamen dan mauwen en zeuren. Spanje was gewoon de beste en meest constante ploeg met een zeer belangrijk middenveld dat de doorslag heeft gegeven´´.


*MENNO VAN EYK (speler DFC2, begaafd technicus): SPANJE – DUITSLAND 2-0


,,Ik geloof dat iedereen er met z´n voorspelling net naast zat. Spanje is een terechte winnaar. De constantste ploeg ook. De aanvallende spelers van Spanje hebben kennelijk goed opgelet langs de lijn bij DFC 2. Wat een weergaloos middenveld´´.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com