FINALE EURO2008 (5): Don Fredo: Succes mede te danken aan Louis van Gaal

27 juni 2008 694x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor FINALE EURO2008 (5): Don Fredo: Succes mede te danken aan Louis van Gaal

,,Er is sinds enige jaren in Spanje op voetbalgebied veel veranderd. Mede door de inbreng van Louis van Gaal die het one-touch voetbal bij Barcelona introduceerde en navolging kreeg in de rest van Spanje. Het temperament wilde vroeger binnen de lijnen nog wel eens opspelen, maar dat is door professionele begeleiding, training en coaching nauwelijks nog aan de orde. Bovendien is de arbitrage in Spanje van de Primera tot in de regionale divisies voortreffelijk.´´


,,Wat velen ook niet weten is dat de Spaanse nationale jeugdploeg Onder de 19 jaar zowel in 2006 als 2007 Europees kampioen werd. En vorige maand werd Spanje Onder 17 eveneens Europees kampioen door in de finale Frankrijk met 4-0 te verslaan. In dat toernooi kende Spanje eigenlijk maar één zware tegenstander. Dat was Oranje Onder17 dat in de halve finale pas na verlenging onderuit ging´´.


Don Fredo vervolgt: ,,Door de professionalisering zie je, zoals Rubén Schot ook terecht opmerkte, meer saamhorigheid. Vroeger viel het nationale team uiteen in groepjes Catalanen, Basken, Madrilenen en nog wat uit de provincie. Dat is nu geheel anders. Door de sterke infrastructuur – autowegen, luchtverbindingen etc. – is het nu makkelijker al het talent centraal te trainen. Basken, Catalanen, Madrilenen leren zo elkaar beter kennen en elkaars kwaliteiten waarderen. Het is nu heel gewoon dat een jonge speler uit Catalonië na een wedstrijd of training in bijvoorbeeld Madrid terugvliegt naar Barcelona en z´n collega naar Valencia. Vluchtjes van nog geen uur. Vliegen brengt mensen en culturen nu eenmaal dichter bij elkaar. En met al die mobieltjes en sms-jes is communicatie met je medespelers ook al geen probleem meer´´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com