FINALE EURO2008 (3): Spanje dé favoriet van bekende DFC´ers

27 juni 2008 1813x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor FINALE EURO2008 (3): Spanje dé favoriet van bekende DFC´ers

RUBÉN SCHOT (speler DFC A1, volgend seizoen senior): SPANJE – DUITSLAND 2-1


Ik had Spanje vooraf al getipt. Een heel goede ploeg. De kracht is denk ik ook de saamhorigheid. Vroeger bestond de selectie uit Catalanen en zo, maar nu is het een eenheid. Vooral het combinatiespel van Spanje vind ik heel sterk. Dat Duitsland de finale zou halen, had ik niet verwacht. Duitsers komen altijd heel ver, maar ik denk niet dat ze het nu gaan redden. Een vriend van me reist dit weekeinde voor vakantie naar Madrid. Die kan daar dus het feest meebeleven.


*ARIE EVERS (technisch coördinator DFC): SPANJE – DUITSLAND 2-0


De kracht van Spanje ligt op het middenveld met veel beweeglijkheid en scorend vermogen. Het Duitse spel is gebaseerd op fysieke kracht, een echte toernooi-ploeg.  Bij mijn voorspelling is de wens overigens de vader van de gedachte. Maar ook het kwaliteitsverschil. Maar ja, Duitsers scoren altijd. Of zoals iemand onlangs zei: ze scoren zelfs nog onder de douche.


*MARCO VAN WOERKOM (speler DFC 1): SPANJE – DUITSLAND 4-1


Duitsland vind ik niet veel bijzonders. Ik hoop dat Spanje wint. Het heeft een middenveld met veel beweging – het is heel sterk in de korte combinaties. Fábregas is voor mij de man bij Spanje.


*CEES VAN DER SLUIS (oud-trainer DFC, nu adviseur): SPANJE – DUITSLAND 2-1


Na Nederland – Rusland dacht ik: Rusland haalt de finale. Maar na Rusland – Spanje denk ik dat  die nederlaag tegen Rusland toch meer zegt over Nederland. De kracht van Spanje is dat het voetbaltechnisch allemaal goed in elkaar zit. De spitsen zijn levensgevaarlijk al is het jammer dat Villa waarschijnlijk niet meespeelt. Verder heeft Spanje een overheersend middenveld (Iniesta, Xavi) en een verdediging met goede backs. Duitsland moet het hebben van wilskracht, instelling, het nooit opgeven. Duitsers gaan door tot het gaatje. Tegen Turkije krijgen ze 3,4 kansen maar scoren ze wel drie keer. Dat toont aan dat een uitslag vaak wordt bepaald door de kleine dingen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com