DE PEUK MOET UIT: Roken vanaf 1 juli taboe in clubgebouw DFC

24 juni 2008 780x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DE PEUK MOET UIT: Roken vanaf 1 juli taboe in clubgebouw DFC

Vanaf vandaag is het clubgebouw van DFC geheel rookvrij. Zoals bekend is vandaag, dinsdag 1 juli de nieuwe zg. Rookwet in werking getreden.

In horecagelegenheden mag dan niet meer worden gerookt. De nieuwe wet verbiedt ook het roken in de sportkantine. Dus ook in  DFC´s onderkomen is roken per heden permanent taboe. De overheid legt hoge boetes op bij overtreding.


De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is belast met de handhaving van of wel de controle op het rookverbod. Door zich niet aan de nieuwe Tabakswet te houden riskeert een voetbalvereniging straffen van een officiële waarschuwing tot een geldboete van maximaal 2400 euro. ,,En die straf is altijd voor de vereniging en niet voor de overtreder´´, aldus de KNVB.


De voetbalbond KNVB: ,,Alleen in afgesloten ruimtes zonder bediening mag nog worden gerookt als de omgeving er geen last van heeft. Roken is wel toegestaan op een terras als tenminste één van de zijkanten of de bovenkant daarvan volledig open is. Langs de velden mag het publiek wel een sigaret opsteken, maar de vereniging kan hier zelf andere regels voor opstellen´´.


Rens en Sylvia Vuik die bij DFC (mede)verantwoordelijk zijn voor de kantine: ,,We hopen dat iedereen hiervoor begrip kan opbrengen. We bekijken of buiten iets kunnen maken voor rokers. Een paar grote asbakken bij het houten gebouwtje bij de ingang. Of een gezellig terrasje´´. Meer informatie:


www.horecarookvrij.nl en of www.knvb.nl/zuid1


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com