BBQ DFC A1 (2): Koen en Lutfullah stonden heel het seizoen in de basis

21 juni 2008 610x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BBQ DFC A1 (2): Koen en Lutfullah stonden heel het seizoen in de basis

Bij afronding van een voetbalseizoen horen altijd cijfertjes en andere statistische gegevens of zoals de Engelsen dat fraai noemen facts and figures.


Frank Zwakhals en Peter Schot, respectievelijk trainer/coach en leider van DFC A1, bleken vorig seizoen ook boekhoudkundig continu bij de les te zijn geweest. Ze hadden keurig bijgehouden wie per wedstrijd in de basis stond, wie inviel, wie scoorde en wie geconfronteerd werd met gele en rode kaarten.


Twee A1-spelers bleken vorig seizoen bij alle 32 wedstrijden (22 competitie- wedstrijden, 3 KNVB-bekerduels en 7 wedstrijden Dordt Centraal Jeugdbokaal) in de basis te hebben gestaan: keeper Koen van Torenburg en middenvelder Lutfullah Kilic, die en passant ook nog slaagde voor zijn havo (hulde). Dat betekende dat ze het seizoen blessurevrij  waren gebleven, maar – heel verdienstelijk – ook geen enkele schorsing aan de broek hadden gekregen. Beiden zagen nimmer rood en respectievelijk een en drie keer geel, te weinig voor een KNVB-schorsing. Kortom, beiden mogen zich dus ook de sportiefste spelers van A1 noemen.


Topscorer van DFC A1 werd spits Marvin Hooplot (ook nog geslaagd voor z´n atheneum – hulde) die in 26 duels 24 keer het net trof. Trainer Frank Zwakhals terecht: ,,Hoezo luie voetballer…´´ Marvins collega-spits Ibo Karasahin eindigde op de topscorerslijst als tweede met 12 goals in 18 wedstrijden.


Iedereen die als basisspeler of invaller in actie was gekomen, kreeg vrijdagavond een blijvende herinnering in de vorm van een voetbalkunstwerkje. Plus een door A1-watcher en website-eindredacteur Fred van Dongen (Don Fredo) aangeboden kleurenposter op A3-formaat van de A1-selectie die eind mei in de finale stond van de Dordt Centraal Jeugdbokaal. Trainer Frank Zwakhals kreeg de poster ingelijst en al uitgereikt door Koen en Lutfullah voor wie hij alle 32 wedstrijden een basisplek had. ,,Als blijvende herinnering aan je allereerste succes als trainer´´, aldus Fred van Dongen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com