VETERANENTOERNOOI DFC (1): EBOH klopt DFC in finale na strafschoppen

24 mei 2008 625x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor VETERANENTOERNOOI DFC (1): EBOH klopt DFC in finale na strafschoppen

DFC is de viering van z´n 125ste verjaardag (officieel 16 augustus a.s.) zaterdag begonnen met een Veteranentoernooi 40+. Acht clubs namen er aan deel, alle uit Dordrecht. Op het allerlaatste moment verving GSC het Zwijndrechtse ZBC dat wegens te weinig mankracht moest afzeggen. De toernooi-organisatie toonde zich buitengewoon ingenomen met de geste van GSC om in allerijl een team te formeren.


Vanuit de organisatie waren er terecht ook waarderende woorden voor de vier arbiters Sjors Arqua, Jan Boet, Harry v.d. Burght en Joop Hartman die ieder vier wedstrijden leidden en dat – ook al betrof het tot zo´n 20 minuten ingekorte duels – weer buitengewoon bekwaam deden. Als waardering ontvingen ze onder meer een fraai, gloednieuw Jubileumvaantje DFC 125. Toernooi-winnaar werd uiteindelijk EBOH dat in de finale DFC na strafschoppen overtroefde. In de reguliere speeltijd was niet gescoord.


De diverse poule-wedstrijden werden spontaan muzikaal opgevrolijkt door DFC´s hofkapel Bar Gebeure. Na de prijsuitreiking trad in de DFC-kantine de bekende Dordtse zanger Gerrit van Kooten op en dat bleek een sterke zet want zijn optreden werkte enorm stemming verhogend.


DFC´s vice-voorzitter Henk Nieboer reikte in een korte maar heldere speech de prijzen uit. Alle deelnemende teams ontvingen het speciale jubileumvaantje van DFC, een set DFC125-balpennen, een schaal met warme hapjes en de nodige consumptiebonnen. Voor de nummers een, twee en drie (EBOH, DFC en SC Emma) was er bovendien een herinneringsbeker.


Nieboer uitte ook veel lof aan het adres van de vier organisatoren Arie Delmotte, Fred Eland, Cees van der Sluis en Ton Vos. Terecht, want het toernooi verliep smetloos. Sterker nog, het bleef nog heel lang leuk en gezellig…

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com