NACOMPETITIE (3): Trainer Laurens Gerlich: Bij ons is iedereen gelijk

10 mei 2008 724x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NACOMPETITIE (3): Trainer Laurens Gerlich: Bij ons is iedereen gelijk

In de aanloop naar de wedstrijd tegen SVS’65 in Spijk, dat door de 1-4 nederlaag tegen DFC uitgeschakeld is voor de nacompetitie, kende trainer Laurens Gerlich enige problemen. Onder andere met Louisiano Trinidad en Maarten Zilverschoon, die beiden van de week door omstandigheden bij een training verstek moesten laten gaan. De laatste was geveld door hooikoorts. “En de regel bij ons is dat iedereen gelijk is en minimaal twee keer per week moet trainen.”


Ook met het belang van de wedstrijd tegen SVS’65 verloor Gerlich zijn standpunt niet uit het oog. Dat beide spelers in de tweede helft alsnog invielen, is een ander verhaal. De DFC-trainer was daartoe wel gedwongen na de weinig verheffende eerste periode. “Met dit warme weer ga je niet de lange bal spelen dan sloop je jezelf,” bekritiseerde Laurens Gerlich zijn spelers in de rust. “Je moet simpele oplossingen zoeken, breed voetballen.” Anders gezegd de bal het werk laten doen.


De wijze les was in de tweede helft aan de spelers van DFC besteed. Na de gelijkmaker van Davut Sahan snakte SVS’65 naar adem, na alle verbruikte energie, en kon het Dordtse rood-en-wit het karwei eenvoudig klaren. Dit niet in het minst tot vreugde van de ruim vijftig meegereisde supporters van DFC, die nog hopen op meer.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com