NACOMPETITIE (2): DFC doet goede zaken met 1-4 zege bij SVS’65

10 mei 2008 1848x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NACOMPETITIE (2): DFC doet goede zaken met 1-4 zege bij SVS’65

Ook na vandaag ligt DFC nog steeds op koers voor een mogelijke promotie naar de derde klasse. Na de 1-4 overwinning bij SVS’65 in Spijk beschikt het Dordtse rood-en-wit zelfs over de beste papieren om tot de finale van de nacompetitie door te dringen. Een gelijkspel maandag, Tweede Pinksterdag, tegen Drechtstreek volstaat. Toch moet voor een te groot optimisme worden gewaakt, omdat de Papendrechters in de reguliere competitie twee keer te sterk waren voor DFC.


In elk geval voldeed het elftal van trainer Laurens Gerlich bij SVS’65 aan de verwachtingen door de wedstrijd winnend af te sluiten. Een eerste stap naar misschien nog meer….


In de eerste helft van het duel zag het daar allesbehalve naar uit. De eerste 45 minuten van de wedstrijd kunnen dan ook het best zo snel mogelijk worden vergeten. DFC speelde in een te laag tempo, leed veel balverlies, hanteerde te veel de ‘lange bal’ en dwong daardoor nauwelijks kansen af. Slechts Robin Ramesar en Marlon Kramer verschenen in een kansrijke positie voor het Spijkse doel. Op dat moment was DFC al in de achtervolging na een benutte strafschop van Johan Schrijvers voor SVS’65 na een overtreding van Dennis Raaymakers in het elffmetergebied.


In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld al binnen een kwartier, na onder andere een peptalk in de rust van trainer Laurens Gerlich. “Ik heb de jongens met enige stemverheffing aangesproken,” gaf hij na afloop toe. Ook de wissel van Maarten Zilverschoon voor Marlon Kramer pakte niet verkeerd uit. Getroffen door hooikoorts was de vaste spits van DFC niet in de basiself gestart.


Nauwelijks een minuut in het veld deed Zilverschoon vervolgens de wedstrijd kantelen door met een vrije trap het hoofd van Davut Sahan te vinden, die met een eenvoudige knik de 1-1 aantekende. SVS’65 was meteen van slag en kon mede door de hoge temperatuur DFC niet langer in verlegenheid brengen. Voor de thuisclub was het verhaal definitief ten einde toen Dennis Raaymakers in de 58ste minuut de Dordtenaren op een 1-2 voorsprong zette. Goed tien minuten later doelpuntte Dennis Raaymakers nog een keer, in blessuretijd nog gevolgd door een treffer van Coskun Altintas na een schitterende voorbereidende solo van Davut Sahan.


Deze laatste doelpunten waren voor DFC niet onbelangrijk, omdat de Dordtenaren in de nacompetitie nu over een beter doelsaldo beschikken, zodat maandag aan de Reeweg-Oost tegen Drechtstreek een gelijkspel volstaat om zich te plaatsen voor de finale van de promotieronde naar de derde klasse van het zaterdagamateurvoetbal.   


(Verslag Peter de Roo).


SVS’65-DFC 1-4 (1-0). 29. Johan Schrijvers (strafschop) 1-0, 58. Davut Sahan 1-1, 68. Dennis Raaymakers 1-2, 80. Dennis Raaymakers 1-3, 90+4. Coskun Altintas 1-4.


Opstelling DFC: Danny Peters; Mark Jongeneel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers (87. Davey Bommel); Marlon Kramer (57. Maarten Zilverschoon), Ernst de Pee, Robin Ramesar, Stephan Beusekom (83. Louisiano Trinidad), Coskun Altintas, Davut Sahan.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com