NACOMPETITIE (1): Drechtstreek klopt SVS**DFC nu eerst zaterdag naar Spijk

3 mei 2008 618x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor NACOMPETITIE (1): Drechtstreek klopt SVS**DFC nu eerst zaterdag naar Spijk

De openingswedstrijd van de nacompetitie in de vierde klasse C tussen Drechtstreek en SVS´65 is gewonnen door Drechtstreek. In Papendrecht werd het vanmiddag 2-1 voor de thuisploeg.


Dit resultaat betekent dat DFC zaterdag 10 mei om half drie in Spijk aantreedt tegen SVS. Op Tweede Pinksterdag (maandag 12 mei) wordt de eerste fase van de nacompetitie om promotie naar de derde klas afgesloten met de ontmoeting DFC – Drechtstreek in Dordrecht. Ook dat laatste duel begint om half drie.


De winnaar van deze nacompetitie wordt uitgeroepen tot zg. Klasse-periodekampioen en kwalificeert zich voor de tweede promotiefase. Mochten aan het eind van deze nacompetitie twee of zelfs alle drie de ploegen gelijk eindigen op de eerste plaats, dan bepaalt het doelsaldo van de nacompetitie wie eerste wordt en doorschuift naar de tweede nacompetitie. Is ook het doelsaldo gelijk dan is het aantal in de reguliere competitie behaalde wedstrijdpunten doorslaggevend. Daarin behaalde Drechtstreek de meeste punten (49), gevolgd door DFC (44) en SVS (29).


Vrijwel de gehele DFC-selectie volgde vanmiddag het openingsduel in zonnig Papendrecht. Ook trainer Laurens Gerlich was present. Ze zagen dat Drechtstreek al bij rust met 2-0 leidde. Daarbij kenden de Papendrechters wel de mazzel dat een glaszuivere SVS-goal voor rust op advies van de neutrale  grensrechter werd geannuleerd terwijl de arbiter al naar het midden had gewezen.


SVS kwam vlak voor tijd verdiend op 2-1, maar had toen al zoveel energie verspeeld dat het niet meer toekwam aan een laatste stormloop. De arbiter deelde drie gele kaarten uit:  één aan Drechtstreek en twee aan SVS.


Stand nacompetitie 4C: 1 Drechtstreek 1-3 (+1),2 DFC 0-0, 3 SVS 1-0 (-1).


Programma: zaterdag 10 mei 14.30 u SVS – DFC, maandag 12 mei 14.30 u DFC – Drechtstreek.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com