FINALE DC JEUGDBOKAAL (4): FC Dordt-speler Johan Versluis reikt prijzen uit

29 mei 2008 2139x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor FINALE DC JEUGDBOKAAL (4): FC Dordt-speler Johan Versluis reikt prijzen uit

FC Dordrecht-speler Johan Versluis reikte na afloop van de finale de diverse prijzen uit.  Dat Oranje Wit en DFC de finale bereikten, bewees extra hoe zwaar deze ploegen begin dit jaar hadden geloot.


Met twee andere hoofdklassers, VVGZ en EBOH, belandden ze in wat terecht genoemd werd de Poule des Doods. Oranje Wit en DFC overleefden die zware groepsfase en wandelden daarna vrij eenvoudig door de achtste en kwartfinales. Pas in de halve eindstrijd stuitte DFC weer op zware tegenstand. Dubbeldam, dat de cup ook al drie keer heeft gewonnen, moest pas na strafschoppen opgeven.


*DFC en Oranje Wit ontmoetten elkaar dus ook al in de groepsfase van het toernooi. Toen werd het 2-2. Ook in de voorbije hoofdklasse-competitie troffen de teams elkaar twee keer. Beide malen won Oranje Wit, dat uiteindelijk kampioen werd, met… 2-1.


*De finale werd goed geleid door scheidsrechter Patrick de Rover (Dordrecht) met als assistenten langs de lijn Ed Piket (Dordrecht) en Sebastiaan van Wijk (Nieuw-Lekkerland). Pierre van der Wal was de rustige vierde official.


*EBOH is nog steeds de club die de meeste keren (5x) de Bokaal won, voor het laatst in 1997. Oranje Wit volgt nu als tweede met vier triomfen. DFC en Dubbeldam delen de derde plaats met elk drie bekers.


*Zowel van DFC-zijde als van Oranje Wit-kant bestond grote belangstelling voor de eindstrijd. Oud-carnavalsprins Kees van de Meer was speaker tijdens de wedstrijd. Vooraf hield hij op het veld een interview met de beide trainers.(FvD)


www.dordtcentraaljeugdbokaal.nl


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com