FINALE DC JEUGDBOKAAL (3): Trainer Zwakhals: Verlies je ben je teleurgesteld

31 mei 2008 1346x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor FINALE DC JEUGDBOKAAL (3): Trainer Zwakhals: Verlies je ben je teleurgesteld

“Als je een finale verliest ben je altijd teleurgesteld,” was de eerste reactie van Frank Zwakhals. “We hebben er keihard voor gewerkt,” vond de trainer van DFC. Hij was het met de toeschouwers over eens dat de eerste twintig minuten tegen Oranje Wit van doorslaggevende betekenis waren geweest.  “De tweede helft ging het beter, maar het was niet voldoende.”


In zijn analyse over de snelle 2-0 achterstand tegen Oranje Wit, kwam Zwakhals tot de conclusie dat de linies niet goed met elkaar aansloten. “De tegenstander profiteerde optimaal vooral via de zijkanten. Er ging heel veel dreiging vanuit.” Na de 2-1 in de slotfase van de tweede helft leek er voor DFC nog een vervolg in te zitten, met mogelijk een strafschoppenreeks. “Maar dat zat er deze keer niet in,” aldus de trainer van DFC. “Wij konden niets extra’s brengen.”


*Trainer De Wit (Oranje Wit): “Wij waren na rust te zenuwachtig”


De trainer van Oranje Wit was zeer tevreden met het veroveren van de Dordt Centraal Jeugdbokaal, maar was in de tweede helft allesbehalve dan gerust op een goede afloop. “Wij waren te zenuwachtig vond ik en die twee rode kaarten moeten wij ook niet pakken. Dat was onnodig.” Als ploeg vond Theo de Wit zijn elftal beter dan DFC. Maar dat was op voorhand geen garantie voor een goede afloop. “In de competitie is gebleken dat wij aan elkaar gewaagd zijn.” Persoonlijk zei de Dordt Centraal Jeugdbokaal De Wit niet zoveel. “Maar bij de spelers heeft het behoorlijk geleefd,” overtuigde hij zijn toehoorders. (PdeR)


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com