FINALE DC JEUGDBOKAAL (2): Slecht begin breekt DFC op in de eindstrijd

31 mei 2008 2447x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor FINALE DC JEUGDBOKAAL (2): Slecht begin breekt DFC op in de eindstrijd

Op de 2-1 overwinning van Oranje Wit op DFC viel hoegenaamd niets af te dwingen. In de finale waren de Oranjewitters net iets te sterk voor DFC. Het was voor de vierde keer sinds 1983 dat de club zich als winnaar kon laten huldigen. De enige smet, die er restte waren de rode kaarten voor Hamza Zhourakthi en Tavares Lopez in de tweede helft van de wedstrijd.


Oranje Wit dankte de overwinning op Dordts oudste club aan een uitstekend begin. Binnen het kwartier leidde de ploeg uit de Stadspolders zelfs met 2-0 door doelpunten van Johnny Sleiffer en Lars Muller. DFC kon daar zeker in de eerste helft nauwelijks iets tegen in brengen. Het kende het geluk aan zijn zijde dat de score niet verder opliep. Oranje Wit bepaalde het spel en was met Johnny Sleiffer en Ismael  Yildrim zelfs dicht bij een derde treffer. In de tweede helft leek het duel in het voordeel van DFC te kantelen na de rode kaart in de 64ste minuut van Hamza Zhourakthi. De rood-witten kwamen weliswaar veelvuldig voor het doel van Oranje Wit, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Zelfs de anders zo doeltreffende spitsen Marvin Hooplot en Ibo Karasahin konden Oranje Wit-keeper Frank Wierks nauwelijks bedreigen. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd gloorde er echter hoop DFC, nadat Sabit Kayhan een strafschop verzilverde. De 2-1 leek een spannende slotfase in te houden, maar een ontknoping zoals in het treffen met Dubbeldam in de halve finale van het toernooi volgde niet voor DFC. Een strafschoppenreeks bleef deze keer uit. (PdeR)


Oranje Wit-DFC 2-1 (2-0). 9. Johnny Sleiffer 1-0, 13. Lars Muller 2-0, 84. Sabit Kayan (strafschop) 2-1. Scheidsrechter: De Rover. Rode kaarten: 64. Hamza Zhourakhti en 90. Tavares Lopes (beiden Oranje Wit). 


Oranje Wit: Frank Wierks; Benjamin Maischaert, Ed Vrolijk, Robert Versteeg, Frank Dekker; Hamza Zhourakhti, Ronald Vrolijk, Johnny Sleiffer, Lars Muller (67. Terrence de Rooij), Ismael Yildrim, Rhaudy Diamant (79. Tavares Lopez).


DFC: Koen van Torenburg; Thomas van Brakel (75. Mathijs Jongeneel), Aike Janssen, Michael Nieboer (64. Kevin Verstegen), Jonathan Dubbeldam; Sabit Kayhan, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar (46. Volkan Mavili); Marvin Hooplot, Ibo Karasahin.  Wissels niet in actie: Jelle Cové, Ahman Dhondai.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com