FINALE DC JEUGDBOKAAL (1): Oranje Wit pakt cup na snelle voorsprong (2-1)

28 mei 2008 1329x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor FINALE DC JEUGDBOKAAL (1): Oranje Wit pakt cup na snelle voorsprong (2-1)

Oranje Wit heeft vanavond de Dordt Centraal Jeugdbokaal gewonnen. Het versloeg DFC met 2-1. Het betekende de vierde keer in de 26-jarige geschiedenis van het spraakmakende en prestigieuze toernooi voor A-junioren dat Oranje Wit de cup in de prijzenkast mag plaatsen. DFC blijft op drie toernooi-zeges staan.


Oranje Wit domineerde voor rust en stond al na twaalf minuten op een achteraf beslissende 2-0 voorsprong. Pas ver de in de eerste helft kwam DFC weer bij de les en moest de Oranje Wit-defensie enkele malen aan de noodrem trekken.


Toen halverwege de tweede helft Oranje Wit wegens een rode kaart met tien man verder moest, schakelde DFC over op het offensieve maar risicovolle 3-4-3. Dat resulteerde acht minuten voor tijd in de aansluitingstreffer. Sabit Kayhan schoot vanaf elf meter onberispelijk raak nadat de doorgebroken Lutfullah Kilic binnen de zestien was gehaakt. Een zenuwachtig Oranje Wit beleefde daarna benauwde momenten maar wist de 2-1 voorsprong te handhaven.


DFC A1 kan niettemin terugzien op een uitstekend toernooi. Ook in de competitie vormde de ploeg de schrik van menige tegenstander, de zesde plek in de eindrangschikking was zodoende zeer terecht. Net als het eerste met de fraaie derde periodetitel, heeft ook A1 DFC het voorbije seizoen goede uitstraling bezorgd. (FvD)


www.dordtcentraaljeugdbokaal.nl


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com