FAMILIEDAG DFC (3): Hoe Sliedrechtse A3 Rik naar de hoofdprijs poepte

31 mei 2008 852x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor FAMILIEDAG DFC (3): Hoe Sliedrechtse A3 Rik naar de hoofdprijs poepte

Een schitterend idee, zo bleek tijdens en achteraf. Geug Leendertse en Pleun van Gelderen hadden een bijzondere actie bedacht om gisteren (zaterdag) tijdens de Familiedag de clubkas van DFC te spekken. Een koeschijt-wedstrijd, door de netteren binnen de club afgezwakt tot Koedruk-wedstrijd.


De plek op het hoofdveld waar de viervoeter zijn eerste vlaai zou afscheiden, zou bepalen naar wie de hoofdprijs zou gaan. Het veld was op papier in 200 vlakken verdeeld. Voor een tientje kon men op een vlak inschrijven.


Rond half zes verscheen koe A3, of heette ze nou Adrie, uit Sliedrecht begeleid door boer en knecht binnen de krijtlijnen. ´Ze is al tien jaar oud en drachtig. Gedekt door een bruine stier. In augustus werpt ze´, zo somde de boer de antecedenten van de geluksbepaler op tegen website-eindredacteur Fred van Dongen.  Langs de lijn vielen tal van monden open, wat is dat nou weer? Anderen met duidelijke plattelandsachtergronden moedigden A3 aan alsof het een wedstrijd van Oranje betrof. En zowaar, na enkele verkennende rondjes deed A3 er nog geen tien minuten over om het hoofdveld eens een keer niet van kunstmest te voorzien.


Geug en Pleun meteen in actie. ´Ik ga nu het meetlint halen´, liet Pleun zich gehaast ontvallen. Even later plantte hij een stok in de bruine brij die vertrekpunt moest zijn voor het meetlint. ,,Zo´n 22 meter van de zijlijn en 8,70 meter van de middellijn op de rechter veldhelft gezien vanaf het clubgebouw. Fred, noteer jij even´´.  Met deze coördinaten stoven Geug, Pleun en Fred naar de bestuurskamer. ,,Volgens die coördinaten is de hoofdprijs dus gevallen op kavel op beter lot 112. Dat is van Rik de Vos. Laat die nou net naar huis zijn gegaan. Maar we bellen hem wel even dat-ie snel terugkomt om zijn prijs op te halen´´. Op zulke uitnodigingen reageren mensen altijd heel snel, dus ook Rik. Binnen tien minuten was hij met zoon Dennis present om geluksbrenger A3 even bedankend toe te spreken en en passant ook nog de prijs in ontvangst te nemen.


De overige negen winnende kavels (goed voor o.m. DFC-horloges en boodschappenpakketten) werden later in de kantine gewoon uit de zak getrokken. Toen was sympathieke A3 alweer op weg naar huis. We zijn benieuwd hoe in augustus A3´s dochter of zoon wordt genoemd. Lucky Rik misschien? (Tekst Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com