DFC UITGESCHAKELD (2): ´Een gelijkspel was de verhouding geweest´

12 mei 2008 1959x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC UITGESCHAKELD (2): ´Een gelijkspel was de verhouding geweest´

Het bier vloeide aan de Reeweg-Oost rijkelijk op de warme Tweede Pinksterdag. De glazen konden niet worden aangesleept. Er was in de kantine zelfs filevorming aan de bar. Zo druk was het tijdens het promotieduel van DFC tegen Drechtstreek. Vele prominente gasten waren aanwezig. Om er een paar te noemen: de oud-spelers van het Nederlandse elftal Jan Klijnjan, Hans Eijkenbroek en beschermheer Wim Verzijl, die het promotieduel vanuit de bestuurskamer volgde. Met helaas een droevig einde.


Deze mening was ook DFC-trainer Laurens Gerlich toegedaan. Hij noemde het seizoen voor DFC geslaagd, maar er had meer ingezeten. “Een gelijkspel tegen Drechtstreek was voor ons verdiend geweest, maar je moet ook een beetje geluk hebben.” Met dat resultaat was DFC doorgegaan voor de finaleronde om promotie naar de derde klas.


Een cruciale rol was vanmiddag weggelegd voor scheidsrechter Sardjoe uit Vlissingen, die DFC-spits Maarten Zilverschoon met zijn tweede gele kaart bij het hinderen van het uittrappen bij Drechtstreek-doelman Van Loossen van het veld stuurde.


Het was een te zware straf. Het fluiten voor een overtreding had kunnen volstaan. Zo vond ook Laurens Gerlich. “Bij Drechtstreek waren er eerder twee spelers voor een rode kaart in aanmerking gekomen,” vond de trainer van DFC. Hij refereerde vooral aan de overtreding in de eerste helft op laatste man Marcel van Nes.


Door de tegenvaller in de 65ste minuut van de wedstrijd was de thuisclub echter nauwelijks uit het veld geslagen. Het zette er met tien man zelfs een tandje bij. “Ik was er van overtuigd dat wij de 2-2 nog zouden maken,” aldus Gerlich. Bijna voldeed invaller Ibo Karasahin aan deze gedachte, maar zijn lob over doelman Van Loossen belandde net over het doel.    

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com