DFC UITGESCHAKELD (1): Het sprookje dat zo mooi leek te worden is over en uit

12 mei 2008 655x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC UITGESCHAKELD (1): Het sprookje dat zo mooi leek te worden is over en uit

Het heeft niet zo mogen zijn. Het sprookje is over en uit. Ook het komende seizoen speelt DFC in de vierde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Vanmiddag miste het Dordtse rood-en-wit de kans op promotie door een onverdiende 1-2 nederlaag in eigen huis tegen Drechtstreek.


Zelfs in de tweede helft met een numerieke minderheid, na het wegsturen van spits Maarten Zilverschoon, was DFC de betere ploeg. Drechtstreek haalde echter een optimaal rendement uit de gecreëerde kansen. Dat leidde al voor rust tot een 0-2 voorsprong voor de gasten. Het was eerst topscorer Peter van der Merwe, die van een onoplettendheid in de Dordtse defensie profiteerde en vervolgens nauwelijks zes minuten later Stefan Jonkman.


Het elftal uit Papendrecht kon zich daarmee in de vingers wrijven. Voor hetzelfde geld was immers DFC in de beginfase van het duel de bovenliggende partij geweest. Robin Ramesar en Maarten Zilverschoon waren dicht bij een treffer, maar kenden het geluk niet aan hun zijde. De beste kans was nog voor Davut Sahan, die Drechtstreek-doelman Lennart van Loossen al was gepasseerd, maar door de slechte terreinomstandigheden niet doeltreffend kon uithalen.


Voor DFC restte in de tweede helft niets anders dan alles-of-niets te gaan spelen. Met het inbrengen van Marlon Kramer voor laatste man Marcel van Nes, ging trainer Laurens Gerlich in de defensie zelfs één op één spelen. Voor alle duidelijkheid er was bij DFC niet langer een extra controleur in de verdediging om de spitsen van de tegenpartij een halt toe te roepen.


Drechtstreek voelde dat de duimschroeven werden aangedraaid. De thuisclub zette de tegenstander op eigen helft vast en dat resulteerde in de 58ste minuut tot een doelpunt van Davut Sahan, zijn negentiende van het seizoen. De spits scoorde met het hoofd uit een hoekschop van Maarten Zilverschoon.


De 1-2 leidde tot paniek bij Drechtstreek, dat na de hervatting nauwelijks aan een aanvalsactie toekwam. Zelfs niet nadat Maarten Zilverschoon met zijn tweede gele kaart, dus rood, vroegtijdig in de 65ste minuut naar de kleedkamers kon vertrekken. Ook met tien man behield DFC het betere van het spel. Davut Sahan was twee keer met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar de beste kans was nog voor invaller en junior Ibo Karasahin, die zijn lob over de kansloze Drechtstreek-doelman Van Loossen net over het doel zag belandden.


Voor DFC rest nu niet anders dan komend seizoen opnieuw een poging te wagen voor promotie naar de derde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. De voetbaljaargang 2007-2008 is nu voor de Dordtenaren voorbij. Met gelijkspel tegen Drechtstreek was echter alles anders geweest… (Verslag Peter de Roo)


DFC-Drechtstreek 1-2 (0-2). 35. Peter van der Merwe 0-1, 41. Stefan Jonkman 0-2, 58. Davut Sahan 1-2. Scheidsrechter: Sardjoe (Vlissingen).


Opstelling DFC: Danny Peters; Dennis Raaymakers, Marcel van Nes (54. Marlon Kramer), Marco van Woerkom (85. Louisiano Trinidad), Mark Jongeneel; Robin Ramesar, Ernst de Pee, Merijn van Groesen; Coskun Altintas (72. Ibo Karasahin), Davut Sahan, Maarten Zilverschoon.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com