DFC redt het niet tegen Drechtstreek (1-2) en blijft vierdeklasser

11 mei 2008 609x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC redt het niet tegen Drechtstreek (1-2) en blijft vierdeklasser

Ondanks een betere uitgangspositie heeft DFC het vanmiddag niet gered tegen rivaal Drechtstreek. De ploeg uit Papendrecht won met 1-2 en greep zo het Klasse-periodekampioenschap in de vierde klasse C. Voor DFC zit het seizoen er nu op.


DFC had gezien het betere doelsaldo aan een gelijkspel tegen Drechtstreek voldoende om de eerste nacompetitie te winnen. Voor rust was de ploeg van trainer Laurens Gerlich ook beter en dominanter. Drechtstreek sprong evenwel effectiever om met de weinige kansen uit counters en leidde zodoende bij rust met 0-2. Na de hervatting verkleinde DFC de achterstand via Davut Sahan (1-2) maar daar bleef helaas bij. Dat kwam mede doordat spits Maarten Zilverschoon tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en DFC zodoende tot een tienmans bezetting werd gereduceerd.


Uitslagen nacompetitie 4C: DFC – Drechtstreek 1-2 (vandaag), SVS- DFC 1-4 (10 mei), Drechtstreek – SVS 2-1 (3 mei) – Eindstand: 1 Drechtstreek 2-6 (4-2), 2 DFC 2-3 (5-3) en 3 SVS´65 2-0 (2-6) – Drechtstreek door naar de tweede promotiefase.


Nacompetitie 4D: BLC – Kerkwijk 3-1 (vandaag),Rijswijkse Boys – BLC 0-2 (10 mei), Kerkwijk – Rijswijkse Boys 2-0 (3 mei) – Eindstand:  1 BLC 2-6, 2 Kerkwijk 2-3, 3 Rijswijkse Boys 2-0 – BLC naar tweede promotiefase.


Nacompetitie 4E: DSE – DVO´60 2-1 (vandaag), DVO – TVC Breda 1-3 (10 mei), TVC Breda – DSE 1-3 (3  mei). Eindstand: 1 DSE 2-6, 2 TVC Breda 2-3, 3 DVO 2-0 – DSE naar tweede promotiefase.


*In de tweede promotiefase strijden de klasse-periodekampioenen Drechtstreek, BLC en DSE met EBOH in een halve competitie om drie plaatsen in de derde klas. EBOH is gedwongen deel te nemen omdat het vorige week de beslissingswedstrijd tegen Tricht verloor. Beide ploegen waren als 10de geëindigd in resp. 3C en 3D.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com