DFC´s eerste ´geridderd´ wegens behalen derde periodetitel

4 mei 2008 2081x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC´s eerste ´geridderd´ wegens behalen derde periodetitel

Met een klein maar oergezellig feestje vierde DFC´s eerste zaterdagavond met begeleiders en enkele genodigden het veroveren van de derde periodetitel een week eerder.


Onder de geïnviteerden bevond zich de driekoppige jury (voorzitter Peter de Roo, Fred Eland en trainer Laurens Gerlich) van de strijd om de Lambert Janssen Wisseltrofee (verkiezing Speler van het Jaar). Maar ook Jan Schuurman, die gerekend wordt tot de constructieve harde supporterskern van DFC. Ondanks zijn leeftijd is hij altijd present bij wedstrijden van het eerste en staat hij wat er ook gebeurt klaar met positieve, ondersteunende dan wel opbeurende teksten voor spelers en leiders.


Het feestje vond plaats in eetcafé ´t Peerdt op het Dordtse Statenplein. Een zaak met een flink terras dat begrijpelijkerwijs zaterdagavond vanwege het schitterende weer druk werd gefrequenteerd door spelers en leiders. De organisatie lag in handen van DFC´s begeleidingscommissie (Ton Lucas, Cees van Woerkom en Geug Leendertse). Uitbaters Cor en Wendy van ´t Peerdt hadden in samenspraak met vooral Ton Lucas in de bovenzaal van het historische pand voor een uitstekend warm en koud buffet gezorgd, waarvoor dank.


In het zaaltje vond ook het korte officiële gedeelte van het feestje plaats. Daar ontvingen spelers en leiders een goudkleurige medaille met de inscriptie ´DFC 1 Periodekampioen 2008´. Het eremetaal,   een geste van Peter de Roo en website-eindredacteur Fred van Dongen, hing vanzelfsprekend aan fraaie roodwitte linten. Fred  praatte verder de officiële gedeelten van de bijeenkomst kort en krachtig aan elkaar. Hij verzocht Jan Schuurman de lintjes uit te delen maar vooral om te hangen. Jan deed dat met verve en kreeg voor bewezen trouw, moed en support er zelf ook eentje.


Een bijzonder cadeau was er ook voor Hans Jongeneel, de vader van de spelers Mark (DFC 1) en Matthijs (DFC A1 en A2) die de laatste maanden met zijn fotocamera buitengewoon actief is voor de website. Hans kreeg als waardering het World Press Fotoboek 2008 uit handen van Fred van Dongen.


Tijdens het officiële gedeelte werd ook de uitslag bekend gemaakt van de Lambert Janssen Wisseltrofee. Daarna bleef het nog heel lang gezellig op het fraaie terras op het Statenplein.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com