DC JEUGDBOKAAL (3): Triomf van een op de aanval gerichte tactiek

23 mei 2008 642x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL (3): Triomf van een op de aanval gerichte tactiek

,,Met de manier waarop we wilden spelen is het in de uitvoering heel goed gegaan´´. Trainer Frank Zwakhals van DFC A1 complimenteerde met deze woorden zijn ploeg met de klinkende 1-6 zege op De Zwerver A1 in de kwartfinale van de Dordt Centraal Jeugdbokaal.


,,We zijn met vier aanvallers en twee verdedigende middenvelders begonnen. De counter werd zo voor De Zwerver moeilijk uitvoerbaar. Want leunend op de verdediging en loerend op counters zijn ze op hun gevaarlijkst´´. Gezien de forse overwinning bewees DFC dat aanvallen loont. Een bijzondere rol in deze tactiek was weggelegd voor Sabit Kayhan. ,,Hij speelde voor rust een bepalende rol´´, oordeelde zijn trainer na afloop.


Frank Zwakhals: ,,Jammer dat De Zwerver kort voor rust terugkomt tot 1-3. Maar na de rust hebben we ze gewoon uitgespeeld, zonder problemen´´. Maandag wacht DFC de confrontatie met Dubbeldam. De winnaar mag zich finalist noemen.


Opstelling DFC: Koen van Torenburg, Thomas van Brakel, Aike Janssen, Michael Nieboer, Kevin Verstegen, Hikmet Uysal, Firat Kaynar (46m Volkan Mavili),Sabit Kayhan, Lutfullah Kilic, Marvin Hooplot, Ibo Karasahin.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com