DC JEUGDBOKAAL (3): Alles-of-niets werkt in slotfase voordelig uit voor DFC

27 mei 2008 605x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL (3): Alles-of-niets werkt in slotfase voordelig uit voor DFC

DFC A1 en Dubbeldam A1 maakten maandagavond van hun halve finale een zinderend duel, waarin het er lange tijd naar uit zag dat Dubbeldam verrassend zou triomferen. Het boterde namelijk niet in de defensie van DFC, waardoor Dubbeldam binnen het half uur op een verrassende 2-0 voorsprong kwam.


Het duel was nog geen vijf minuten oud toen Dubbeldam de ruimte kreeg voor een verrassende en effectieve uitbraak (1-0). DFC zette druk maar kwam in die fase niet verder dan half gevaarlijke acties van Ibo Karasahin, Sabit Kayhan en Marvin Hooplot.  Tot overmaat van ramp kreeg Dubbeldam na zo´n 25 minuten na een defensieve slordigheid de tweede treffer op een presenteerblaadje aangereikt (2-0). DFC antwoordde met een inzet van Ibo Karasahin tegen de paal. Met Lutfullah Kilic aan de basis ondernam DFC in het slotkwartier enkele snelle acties. Het vizier bij Lutfullahs collega-aanvallers stond evenwel niet op scherp, waarna de tengere middenvelder vijf minuten voor tijd zelf maar actie ondernam en met een fraaie lob DFC terugbracht in de race (2-1).


DFC dacht na de hervatting de lijn van vlak voor rust door te trekken, maar kwam bedrogen uit. Een nieuwe defensieve slordigheid bood Dubbeldam gelegenheid op 3-1 te komen. Door die tegenslag raakte het ritme bij DFC zoek en kreeg DFC-doelman Koen van Torenburg zelfs meer (preventief) werk te verrichten dan zijn Dubbeldam-collega.


Tien minuten voor tijd schakelde DFC noodgedwongen over op de va-banque-strategie, of wel alles of niets. De gok pakte goed uit. In de 37ste minuut benutte Sabit Kayhan een strafschop nadat Ibo Karasahin onreglementair was gestuit en op slag van het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Marvin Hooplot vrije doorgang en rondde onberispelijk af (3-3). Een wonder was geschied.


En zoals met de meeste wonderen bestond ook dit uit een tweeluik. In de licht chaotische beslissende strafschoppenserie pakte DFC alsnog de finaleplaats. Tegenover de vijf elfmeter-treffers van Sabit Kayhan, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Marvin Hooplot en Aike Janssen kon Dubbeldam slechts vier rake penalty´s noteren.


*Teksten Fred van Dongen*Foto´s Hans Jongeneel

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com