DC JEUGDBOKAAL (2): Roodwitte motor raakt steeds meer op toeren

22 mei 2008 608x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL (2): Roodwitte motor raakt steeds meer op toeren

Per bekerronde komt DFC A1 steeds beter op stoom. Moest in de groepsfase voor elk (doel)punt mentaal worden geknokt, in de achtste finale kegelde de ploeg van trainer Frank Zwakhals en leider Peter Schot bekerhouder Wieldrecht A1 op knappe wijze uit het toernooi (3-0).


En donderdagavond in de kwartfinale tegen De Zwerver A1 draaide de kwaliteitsmachine een nog hoger toerental. Met een overtuigende 1-6 reed de roodwitte motor uiteindelijk de garage binnen die halve finale heet. Daarin ontmoet A1 maandagavond Dubbeldam.


Slechts 25 minuten konden de gepromoveerde Kinderdijkers DFC, dat al over de hoofdklasse-status beschikt, bijbenen.Toen leverde de speciale tactiek van trainer Frank Zwakhals het eerste succes op. DFC´s opgerukte laatste man Aike Janssen kopte beheerst een vrije trap binnen (0-1). Daarmee was het ijs gebroken. De Zwerver moest z´n defensieve koers met accent op de counter noodgedwongen verlaten.


Waren de aanvallers Ibo Karasahin en Lutfullah Kilic daarvoor al dichtbij de openingstreffer, in de 35ste pakte laatstgenoemde alsnog zijn succesje. Na een gave solo-actie op links van Sabit Kayhan gleed Lutfullah alert de 0-2 binnen. En twee minuten later kon vleugelverdediger Kevin Verstegen ongehinderd in het gat duiken dat de opgerukte Kinderdijkse defensie had laten vallen om beheerst af te ronden (0-3).Vlak voor rust keerde de hoop even terug in de Kinderdijkse harten na wat nonchalance in de DFC-defensie (1-3).


Pal na de hervatting bofte DFC dat De Zwerver slordig omsprong met een misverstand in de roodwitte defensie. Daarna trok DFC het duel weer volledig naar zich toe. Marvin Hooplot zette met een handige beweging Hikmet Uysal in kansrijke positie. De middenvelder rondde artistiek af (1-4). Twee minuten later baande Marvin Hooplot zich met een solo een weg door de inmiddels desolate verdediging van De Zwerver om precies op het juiste moment af te drukken (1-5).


DFC leek op weg naar een monsterzege. Hikmet Uysal zag evenwel kort voor tijd zijn strafschop gestopt door de doelman. In de slotminuut maakte Ibo Karasahin uiteindelijk het halve dozijn vol (1-6). (Verslag Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com