DC JEUGDBOKAAL (1): DFC A1 schakelt cuphouder Wieldrecht uit (3-0)

15 mei 2008 741x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL (1): DFC A1 schakelt cuphouder Wieldrecht uit (3-0)

DFC A1 heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales om de Dordt Centraal Jeugdbokaal. Het elftal trainer van Frank Zwakhals rekende resoluut af met de winnaar van vorig seizoen Wieldrecht. Op de 3-0 overwinning viel vanavond op het gemeentelijke sportpark niets af te dingen.


DFC was in het treffen continu de bovenliggende partij, maar verzuimde de kansen zeker in de eerste helft af te ronden. Er waren mogelijkheden voor Ibo Karasahin, Aike Janssen en Lutfullah Kilic. Een onnauwkeurige afwerking of doelman Jeroen ter Stege van Wieldrecht stond een snelle voorsprong in de weg.


In de tweede helft veranderde er nauwelijks of niets aan het wedstrijdbeeld. Slechts sporadisch kon Wieldrecht DFC enigszins in verlegenheid brengen. De Cuphouder was daartoe wel gedwongen, nadat Hikmet Uysal in de beginfase van de tweede helft voor de rood-witten een strafschop had benut. Het was het sein voor de tegenstander om zelf ook iets meer initiatief te nemen, maar verder dan een kopbal van Lennard van Geel kwamen de bewoners uit de wijk Sterrenburg niet. Het was DFC-doelman Koen van Torenburg, die de kopbal fraai uit de benedenhoek plukte. Veel meer gevaar viel er niet te duchten.


Het wachten was op een tweede doelpunt van DFC, die het in de schoot geworpen kreeg na een verkeerde terugspeelbal. Ibo Karasahin nam de rol van profiteur op zich door de 2-0 aan te tekenen. In de laatste minuut van de wedstrijd gaf invaller Volkan Mavili de uitslag nog verder gestalte door doelman Ter Stege voor een derde keer te passeren.


DFC A1-Wieldrecht A1 3-0 (0-0). 50. Hikmet Uysal 1-0 (strafschop), 84. Ibrahim Karasahin 2-0, 90. Volkan Mavili 3-0. Scheidsrechter: Koster.


Opstelling DFC: Koen van Torenburg; Matthijs Jongeneel (46. Michael Nieboer), Aike Janssen, Kevin Verstegen, Jonathan Dubbeldam; Thomas van Brakel (84. Jelle Cové), Lutfullah Kilic, Hikmet Uysal, Firat Kaynar (46. Sabit Kayhan), Marvin Hooplot (70. Volkan Mavili), Ibo Karasahin.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com