Uitslag website-enquête: Voetbal gebaat bij technologische experimenten

11 april 2008 729x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Uitslag website-enquête: Voetbal gebaat bij technologische experimenten

De meeste deelnemers aan de recente enquête  op de website van DFC vinden het maar niets dat de wereldvoetbalbond Fifa geen heil meer ziet in technologische hulpmiddelen zoals camera´s op de doellijn.


Een ruime meerderheid (62,2 procent) van de 180 website-bezoekers die een stem uitbrachten, zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de Fifa stopt met technologische experimenten rond de goal. Niettemin vindt bijna een derde (31,7 procent) het Fifa-besluit terecht omdat voetbal ook door arbitrale fouten en missers spannend en boeiend is. Het idee om bij elke goal een speciale scheidsrechter neer te zetten kreeg nauwelijks sympathie van de website-bezoekers. Deze (tussen)oplossing werd slechts door 6,1 procent gewaardeerd.


De stelling op de DFC-site luidde: De FIFA ziet geen heil meer in experimenten zoals camera´s op de doellijn. De bond heeft besloten alle technologische experimenten rond de goal stop te zetten. Wat vindt u hiervan? De uitslag:


62,2 procent (112 stemmen):  Onbegrijpelijk. Juist op hoog niveau waar veel geld omgaat, is technologie ter voorkoming van (kostbare) fouten hard nodig.


31,7 procent (57 stemmen): Terecht. Voetbal zonder (arbitrale) fouten wordt gewoon minder spannend en boeiend.


6,1 procent (11 stemmen): Zet bij elke goal een speciale scheidsrechter voor het strafschopgebied. Zo kun je ook foutieve waarnemingen voorkomen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com