SCHOOLVOETBAL (1): Fraaie weer zorgt voor extra enthousiasme en inzet

9 april 2008 686x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SCHOOLVOETBAL (1): Fraaie weer zorgt voor extra enthousiasme en inzet

Het traditionele Dordtse Schoolvoetbal werd woensdag voortgezet. Dat gebeurde weer op diverse sportcomplexen in Dordrecht, waaronder evenals vorige week dat van DFC.


Vanaf half twee ´s middags streden bij DFC onder heerlijke weersomstandigheden 26 jongensteams om de schooleer. Er werd in vijf poules gestreden, elke groep draaide een halve competitie, waarvan de wedstrijden twaalf minuten duurden.


Het fraaie weer spoorde de deelnemende teams aan tot een ongekend enthousiasme zowel binnen als buiten het veld. Inzet en aanmoedigingen vergden zo veel energie dat de patat in de DFC-kantine bijna niet meer was aan te slepen. Veel jongens waren vergezeld van ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Zelf vrienden en vriendinnen hadden zich onder de schare fans geschaard.


Voor de vijf poulewinnaars waren er fraaie kunstwerken als kampioenstrofeeën voor de hele school,  Daarnaast  ontvingen alle deelnemers individueel een herinneringsvaantje en een oorkonde. Het fraaie prijzenpakket was beschikbaar gesteld door de sportdienst van de gemeente Dordrecht.


Met het evenement van woensdag is het Dordtse schoolvoetbal voor DFC deze maand nog niet voorbij. DFC heeft immers ook de finaleronde toegewezen gekregen. Die vindt op woensdag 23 april plaats.


Als de organisatie die dag even voorspoedig verloopt als woensdag en vorige week, belooft de eindronde een spectaculair gebeuren te worden. Ook dan zorgt de Vereniging Oud-DFC voor de organisatie. Woensdag had vice-voorzitter Kees Schriek van Oud-DFC na afloop in de bestuurskamer van DFC terecht woorden vol lof voor de tientallen vrijwilligers die zich weer belangeloos voor de jeugd beschikbaar hadden gesteld als onder meer scheidsrechter, veldcommissaris en toezichthouder. Hulde en dank!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com