OEFENDUEL: DFC verliest onverdiend van Alblasserdam*Nog geen titel SVW

1 april 2008 564x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor OEFENDUEL: DFC verliest onverdiend van Alblasserdam*Nog geen titel SVW

DFC verloor dinsdagavond thuis de oefenwedstrijd tegen Alblasserdam met 3-4 na 1-2 ruststand. Het duel werd gekenmerkt door een hoog tempo en stevige inzet van beide kanten.


Alblasserdam staat bovenaan in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal en heeft de titel binnen handbereik. Met  nog drie duels voor de boeg staat de door Cees Spaan en Feyenoorder Danny Buijs geleide ploeg 5 punten voor op belager Stedoco. DFC draait zoals bekend sinds enige tijd uitstekend in de vierde klasse C en staat ongeslagen (15 uit 5) bovenaan in de derde periode.


Op twee spelers na verscheen Alblasserdam in z´n sterkste opstelling. In de wedstrijd kwam het klasseverschil beslist niet tot uiting. DFC, dat ook enkele basisspelers miste, deed geen moment onder voor de oranjewitte gasten. Vooral in het laatste kwartier kreeg de Alblasserdam-verdediging het zwaar te verduren en creëerde DFC zich diverse kansen. In de afwerking ontbrak het tikkeltje mazzel, waardoor de verdiende 4-4 uitbleef. De DFC-goals kwamen op naam van Merijn van Groesen, Dennis Raaymakers en Davut Sahan.


*In die vierde klasse C is SVW nog geen kampioen. De Gorcumers deelden dinsdagavond de punten met HSSC (2-2). Het duel werd enkele weken geleden bij een 1-0 voorsprong voor HSSC in de pauze gestaakt wegens ziekte van de scheidsrechter. Dinsdagavond stond het resterende tweede bedrijf op het programma. SVW wist de achterstand weg te werken, maar kwam niet tot de volle winst. Het duel gold overigens nog voor de tweede periode. SVW kan nu zaterdag thuis kampioen worden. Een gelijkspel tegen SVS´65 is al voldoende.


Stand bovenaan na dinsdag: SVW 21-52, Groot Ammers 23-43, Drechtstreek 22-39, HSSC 22-39, Asperen 23-39, DFC 22-38.


**DFC heeft voor de competitie nog vier duels voor de boeg waarvan drie uit. Het resterende programma ziet er als volgt uit: a.s. zaterdag 5 april Drechtstreek – DFC, 12 april SC Emma – DFC, 19 april DFC – Lekvogels en 26 april (slotronde) SVW – DFC.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com