JUBILEUMBOEK DFC 125: Vincent Mentzel maakt staatsieportretten

4 april 2008 558x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JUBILEUMBOEK DFC 125: Vincent Mentzel maakt staatsieportretten

Een van de bekendste fotografen van Nederland, Vincent Mentzel, heeft vrijdag staatsiefoto´s gemaakt van DFC´s beschermheer W(im) Verzijl (88). De bijzondere portretten zijn bestemd voor het jubileumboek DFC 125 dat naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van DFC in augustus verschijnt.


De fotosessie vond plaats bij de Dordtse kunstenaar Bouke Ylstra thuis. Die is zoals bekend de ontwerper van het omslag van het jubileumboek, dat gemaakt wordt door oud-preses Ger Hüsen en archivaris Arie Heijstek.


Vincent Mentzel (62) wordt door velen beschouwd als de beste fotograaf van Nederland. De domineeszoon is opgegroeid in Dordrecht waar zijn vader jarenlang vrijzinnig hervormd predikant was. Zijn moeder zat lange tijd voor de PvdA in de gemeenteraad van Dordrecht. Vincent Mentzel  werkt al heel lang voor NRC Handelsblad. Zijn opleiding genoot hij aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten.


Vincent Mentzel was onder meer lid van het dagelijks bestuur van de Stichting World Press Photo. Hij publiceert ook regelmatig in (school)boeken, buitenlandse kranten en tijdschriften als   Newsweek en de New York Times. Voor zijn werk is hij meermalen onderscheiden met de Zilveren Camera en bij World Press Photo.


*Ook DFC´s carnavalsgilde Nar Veure laat zich in het nieuwe seizoen leiden door het jubileum van DFC. Het gilde-bestuur: ,,Ons  carnavalsmotto voor 2008-2009 zal in het teken staan van onze jarige voetbalclub DFC. Je wordt immers niet zomaar 125 jaar. We zien jullie het nieuwe carnavalseizoen graag terug op onze Nar Veure-feesten en partijen in de Nar Veure Burcht op het DFC-complex.´´ Voor het logo van het motto zie Bekijk de Foto´s.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com