JEUGD (2): Verzorgd positiespel levert DFC A1 volle winst op (2-1)

5 april 2008 613x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): Verzorgd positiespel levert DFC A1 volle winst op (2-1)

DFC A1 blijft nog altijd in de race voor de promotie-nacompetitie door gast en concurrent Dongen A1 verdiend met 2-1 te verslaan. DFC is onderhand de angstgegner van de Brabantse ploeg. Vorig jaar ging Dongen met 4-3 onderuit bij DFC dat zich daarmee vrijwaarde van degradatie uit de hoofdklasse. De zege van DFC van toen betekende tevens dat Dongen naast de titel en de promotie greep.


Belangrijke man bij DFC A1 was vanmiddag opnieuw de snelle spits Ibo Karasahin die beide roodwitte treffers voor zijn rekening nam. De ploeg van trainer Frank Zwakhals draaide overigens uitstekend: goed voetbal en prima inzet. De trainer na afloop: ,,We begonnen heel goed. Na onze 1-0 kreeg Dongen echter wat meer greep op de wedstrijd. Ook in de tweede helft waren we ondanks de 1-1 van Dongen gewoon beter. Het positiespel was goed verzorgd en we hadden een paar goede rustpunten zoals Ahman Dhondai. Toen Ibo voor de 2-1 had gezorgd moest Dongen alles op de aanval zetten en kregen wij goede kansen. We hadden de score toen kunnen optillen naar 6 of 7-1´´. De vreugde was er na afloop bij DFC niet minder om.


Al na een kwartier stond de ploeg op 1-0 door Ibo Karasahin. Geleidelijkaan kon Dongen wat terugkomen maar toen bleek DFC-keeper Koen van Torenburg weer heel alert. Kort na rust kwam Dongen langszij (1-1). DFC verwerkte die tegenslag uitstekend en bleef met verzorgd positiespel de betere ploeg. Ibo Karasahin en Hikmet Uysal waren dicht bij treffers maar beide keren reageerde de Dongense doelman perfect. De 2-1 kon echter niet uitblijven. Het was Ibo Karasahin die voor de verdiende 2-1 zorgde. In de slotfase toen Dongen tot alles-of-niets werd gedwongen, kreeg DFC nog riante mogelijkheden. De drie punten kwamen evenwel geen moment in gevaar. (Verslag Don Fredo).


Basis DFC: Koen van Torenburg, Thomas van Brakel, Kevin Verstegen, Aike Janssen, Jonathan Dubbeldam, Joey Goossens (46m Marvin Hooplot), Firat Kaynar (10m Hikmet Uysal), Lutfullah Kilic, Sabit Kayhan, Ibo Karasahin, Ahman Dhondai. Wissels: Jelle Cové, Michael Nieboer.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com