JEUGD (2): DFC C1 telt na winst op Asperen nog volop mee in de titelrace

11 april 2008 665x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC C1 telt na winst op Asperen nog volop mee in de titelrace

DFC C1 is nog altijd in de race om het kampioenschap. De ploeg deed donderdagavond goede zaken door de uitwedstrijd tegen Asperen C1 met 1-3 te winnen. Daarmee schudde het voorlopig Asperen als belager af. Zaterdagmorgen vroeg vervolgt DFC C1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Drechtstreek C1.


De stand bovenaan na donderdagavond ziet er nu als volgt uit: 1 EBOH C2 18-45, 2 DFC C1 16-38, 3 Heerjansdam C1 18-38, 4 Asperen C1 15-34. De competitie duurt twintig wedstrijden.


Leider Johan van Ammelrooy meldt over het duel van donderdagavond:  ,,In de eerste helft had DFC twee maal de kans om Asperen op achterstand te zetten, echter deze werden net naast geschoten. Na 20 minuten kwam dan toch op 0-1 toen Chris Lucas na een steek-pass van Kusay Pekince alleen op de keeper afstormde en de bal in de verre hoek schoot. Kort daarna passte Chris Lucas de bal over de verdediging van links naar rechts naar Aaron Peres Maria die deze direct in de touwen joeg (0-2)´´.


,,Na rust begon Asperen zich beter op het verdedigen te concentreren om de aanvallers van DFC uit te schakelen. Het kreeg na een counter zelfs de kans op 1-2 maar de inzet werd van de lijn gehaald door de verdediging van DFC. Vijf minuten voor tijd werd het toch 1-2 toen een schot via de rug van een DFC-verdediger in het doel verdween. De scheidsrechter, die goed floot, trok er ruim 4 minuten blessuretijd bij. Asperen voerde de druk op met het nodige risico. Na een counter kreeg DFC een corner die door Chris Lucas op het doel werd gekopt. De keeper stompte vervolgens de bal precies voor de voeten van Swendley Sprott, die niet aarzelde: 1-3. Een verdiende overwinning op de naaste concurrent.´´


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com